>>>Miroslav Cimpl, koji je izazvao incident sa automobilima iz pratnje predsednika Srbije, osuđen je na 20 dana zatvora. Dežurni sudija za prekršaje Goran Milutinović u subotu rano ujutro je Cimplu odredio i novčanu kaznu od 12.000 dinara i 1.200 dinara za naknadu sudskih troškova. Cimplu je u petak uveče isticao 48-časovan pritvor, pa je Tužilaštvo izdalo nalog policiji da ga privede prekršajnom sudiji kako bi ostao dostupan pravosudnim organima dok ne budu ispitane sve okolnosti incidenta.

>>>Bivši general Vojske Republike Srpske Dragomir Milošević, optužen za granatiranje Sarajeva, stigao je u Hag. Datum njegovog prvog pojavljivanja pred sudijom i izjašnjavanja o krivici biće saopšten naknadno. Milošević, koji se predhodno predao vlastima Srbije, bio je ratni načelnik Štaba, a zatim i komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

>>>Šef Misije OEBS-a u Srbiji i Crnoj Gori Mauricio Masari kaže da bi SCG možda mogla da uđe u Evropsku uniju 2017. “To bi moglo da se desi ako bi SCG malo brže primenila evropske propise i standarde. Nije dovoljno samo donositi nove propise, nego ih treba sprovoditi i u praksi”, rekao je Masari.

>>>Skupština Vojvodine je Skupštini Srbije predložila kandidate za članstvo u Savetu Agencije za radiodifuziju.
Predloženi su diplomirani menadžer medija Goran Karadžić i doktor socioloških nauka Dušana Marinković iz Novog Sada. Poslanici Saveza vojvođanskih Mađara bili su uzdržani prilikom glasanja, uz obrazloženje da nijedan od kandidata nije iz redova manjinskih nacionalnih zajednica.

om glasanja, uz obrazloženje da nijedan od kandidata nije iz redova manjinskih nacionalnih zajednica.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…