Na osnovu odluke Upravnog odbora Udruženja industrijalaca i preduzetnika SCG osnovano je Regionalno Udruženje za Kolubarski okrug, a za prvog predsednika izabran je Mile Rakić. Podpredsednik je Divna Novaković, a izabrano je još 8 članova Regionalnog odbora sa ovog područja. Predsednik Udruženja Bogoljub Karić potpisao je danas i Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji Udruženja industrijalaca i preduzetnika sa Savezom zemljoradničkih zadruga za Mačvu i KO.
Ako je Karađorđe pre više od sto godina imao viziju i osnivao udruženja kako je mi danas nemamo, zapitao se Bogoljub Karić i dodao da za to nije kriv narod već oni koji ga vode.
Svima u Okruženju je bolje nego nama u Srbiji i ako se mi ne organizujemo i tu pozitivnu energiju koju imamo ne stavimo u funkciju sopstvenih interesa, ostaćemo tu gde jesmo, naglasio je Karić. Srbija je u velikoj krizi jer se nikada nisu pitali oni koji znaju. Mi u Udruženju imamo cilj da se stvori srpska poslovna elita koja će raditi i kupovati i u drugim zemljama i tako jačati naše pozicije. Od privatizacije Opštinama treba da ostaje 40 %, a ne 5 kao sada, kako bi se pare uložile u nova radna mesta za one koji ostaju bez posla kao tehnološki višak u procesu privatizacije fabrika. danas se uvozi sve i svašta i moramo zaštititi naše tržište. Nije Srbija siromašna zemlja, siromašni su oni koji je vode jer to ne znaju da rade, zaključio je Karić.
Generalni menadžer sekretarijata Udruženja Lidija Miletić je nakon kraće prezentacije istakla da Udruženje ima 62000 članova, ali da će taj broj sigurno biti veći nakon današnjeg sastanka i naglasila da je potpisan i Ugovor sa Društvom srpskih domaćina.
Današnjem skupu prisustvovala je i prof. dr. Edita Kastratović direktor Instituta za razvoj MSP, predsednik Opštine Jovan Tomić kao i čelnici SO Valjevo

Kastratović direktor Instituta za razvoj MSP, predsednik Opštine Jovan Tomić kao i čelnici SO Valjevo

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…