Dana 11.11.2004. god. Javnom tužilaštvu u Valjevu je podneta krivična prijava od strane predsednika OkO SPO protiv odbornika SO VA: Natalije Gruber, Olivere Krstić, SLobodana Vasiljevića i Miroslava Vukovića, zbog krivičnog dela falsifikovanja izbora i glasanja iz čl.84.st.1.KZRS i povrede prava glasanja iz člana 80 st.2 KZRS. navodi prijave su se odnosili na način na koji je održana onstitutivna sednica SO VA dana 05.11.2004.godine na kojoj je izvršena verifikacija mandata odbornicima sa liste “Nosva Srbija Dr. Jovan Tomić “Sretenu Lazarevicu i Miroslavu Milinovicu.
Postupajući po ovoj prijavi OJT je obavilo neophodne provere i utvrdilo da su učinjeni određeni proupsti i nepravilnosti prilikom održavanja predmetne konstitutivne sednice SO VA u vezi sa verifikacijom odborničkih mandata Milinoviću i Lazareviću.
Međutim OJT imalo je u vidu odredbu člana 35. zakona o lokalnim izborima kojim je predviđeno da odbornici ne mogu biti pozvani na krivičnu odgovornost, pritvoreni ili kažnjeni zbog iznetog mišljenja ili davanje glasa na sednici Skupštine ili radnih tela.
S obzirom da su prijavljena lica odbornici SO Valjevo i da su njihove radnje koje su premet krivične prijave i koje je tužilaštvo razmatralo vršene u tom svojstvu-svojstvu odbornika, OJT je zaključilo da protiv njih ne može voditi krivični postupak, čak i da uočeni propusti predstavljaju neko krivično delo.
Zato je predmetna krivična prijava odbačena 01.12.2004. godine.

O ovoj odluci tužilaštvo je obavestilo podnosioca prijave i poučilo ga da ukoliko nje zadovoljan ovakvom odlukom, tj. odbačajem krivične prijave, može sam preduzeti krivično gonjenje protiv prijavljenih lica, podnošenjem zahteva za sprovođenje istrage nadležnom sudu u roku od 8 dana od dana prijema ovog obaveštenja.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…