Prethodnog vikenda u Čačku održan je Кup Srbije u karateu za Poletarce, Pionire i Nade. Na kupu je u dva dana nastupilo oko 600 plasiranih takmičara i oko 120 klubova iz sva tri karate saveza.
U subotu 26.11.2022. godine održano je takmičenje u kategoriji kata gde je Кarate klub 014 iz Valjeva nastupio sa šest plasiranih takmičara u osam pojedinačnih i jednoj ekipnoj disciplini.

Кata tim Nada u sastavu Ana Živanović, Tamara Dražić i Ivana Matić, osvojio je treće mesto i bronzanu medalju. U kategoriji Pionirki Dina Drinčević osvojila je treće mesto i bronzanu medalju. U kategoriji muških nada Ognjen Drinčević se plasirao u finale i zauzeo drugo mesto osvojivši srebrnu medalju. U kategoriji ženskih nada u klasi C Tamara Dražić zauzela je prvo mesto i okitila se zlatnom medaljom, Ana Živanović zauzela je treće mesto i osvojila bronzanu medalju, u klasi D Anđela Mitrović je u finalu izvojevala pobedu i okitila se zlatnom medaljom.


U nedelju 27.11.2022. godine u kategoriji borbi nastupilo je pet takmičara Кarate kluba 014 Valjevo ali usled veoma jake konkurencije i pored korektnih nastupa nije se moglo stići do nekog od odličja.
U kategoriji kata u apsolutnoj kategoriji nedostajalo je malo sportske sreće u žrebu i kad se na to doda u najblažem smislu rečeno kontraverzno suđenje zaključujemo da se u ovom momentu nije moglo više od postignutog.

Кup Srbije je pored državnog prvenstva jedno od najjačih takmičenja i takmičenje koje se boduje za ukupan plasman i reprezentativni angažmana, uspeh naših takmičara neće moći da prođe neopaženo od selektora nacionalnih timova.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Vladanom Živanović i trenerski tim u sastavu Marina Goloskoković, Predrag Branković, Milan Lepojević, Vladan Živanović i Milenko Lukić, veoma su zadovoljni postignutim rezultatima na Кupu Srbije. Ovakvi uspesi naših takmičara daju nam vetar u leđa da u budućem periodu radimo još predanije i još ozbiljnije kako bi se postizali dobri rezultati i na međunarodnoj karate sceni. Nadamo se da će fenomenalni rezultati Кaratista Кarate kluba 014 Valjevo, biti prepoznati od nadležnih prilikom raspodele novčanih sredstava za sport u našem gradu, kao što se grad Valjevo uvek može reprezentativno prepoznati po našem klubu na svim našim nastupima.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…