Saopštenje Narodnog pokreta Srba sa Кosova i Metohije “Otadžbina” prenosimo u celosti:

Rešavanje problema srpskih registarskih tablica na Кosovu i Metohiji krenulo je uz veliku halabuku Aleksandra Vučića. Ona se ogleda u teatralnom napuštanju separatističkih institucija samoproglašene republike Кosovo do brojnih natpisa i transparenata kojima je preplavljen sever Кosova i Metohije. Ti transparenti su imali poruke u stilu „Severna brigada“, „Tu smo“, „Samo vas čekamo“, „Nema predaje, КM registracija ostaje“.
A onda, posle samo deset dana „nacionalnog buđenja“ predsednika Srbije, sve je palo u vodu. Poslanici njegove Srpske ili bolje reći SNS liste vratili su se u separatistički parlament. Predsednik to pravda bizarnim i neobičnim razlozima, tipa, da su se vratili da ne bi navodno tamo neka Rada Trajković ukinula srpski jezik i otela imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Nastavak te političke vratolomije desio se u Briselu. Predsednik Srbije je pokazao „konstruktivnu“ poziciju i odrekao se srpskih registarskih tablica. Prvo neće da izdaje nove a onda se obavezao da će postojeće kada im istekne rok važenja ugasiti. Tako je predsednik Srbije u stilu Luja XVI, država to sam ja, svojevoljno mimo važećeg Ustava i zakona ukinuo srpske registarske tablice na Кosovu i Metohiji čime je po ko zna koji put prekršio Ustav Republike Srbije. Nekunstruktivni Aljbin Кurti, kako ga naziva ministar spoljnih poslova Srbije, zahvaljujući izdaji Vučića i Dačića proterao je još jedan od srpskih simbola iz južne srpske pokrajine.
Aleksandar Vučić ovu svoju izdaju objašnjava na sličan način kao i mnogo puta pre toga. Da bi sačuvao mir i živote Srba, da ne bi srpski mladići bili u mrtvačkim kovčezima on je bio prinuđen da izda srpske državne i nacionalne interese. To obrazloženje je inače važilo i kada je predavao sudstvo, i kada je predavao policiju, i kada je predavao civilnu zaštitu, i kada je predavao elektroprivredu, i kada je predavao telekomunikacije, stavljao stikere itd. Aleksandar Vučić još kaže da je on to morao da uradi jer je ROSU policija već prisutna u kasarnama na severu Кosova i Metohije.
Narodni pokret Srba sa Кosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da do dolaska na vlast Aleksandra Vučića na severu Кosova i Metohije nije bilo ni RКS ni КS registarskih tablica. Dolaskom Aleksandra Vučića na vlast srpske registarske tablice su nestale a RКS su zavladale. Do dolaska Aleksandra Vučića na vlast ROSU policija ni u snu nije smela da pomisli i da kroči na sever Кosova a sada širom severa Кosova gradi kasarne kao prava okupaciona vlast. Građani Srbije treba da znaju da je odluku o gradnji ovih kasarni donela vlada samoproglašene repubike Кosovo. Ministar u toj vladi i predsednik Srpske liste Goran Rakić glasao je za tu odluku vlade. I ne samo to, nego je glasao i za odluku da se Srbima ekspropriše zemlja na kojima se te kasarne grade. Bez blagoslova Aleksandra Vučića to nije moglo da se desi. Tako izdajnik u liku predednika Srbije inače vrhovnii komandat Vojske Srbije na teritoriji Republike Srbije odobrava gradnju kasarni neprijateljske joj vojske.
Sa kakvom ozbiljnošću predsednik Srbije rešava najvažnije srpsko nacionalno i državno pitanje pokazuje njegovo ponašanje na poslednjem sastanku sa sepratistom Aljbinom Кurtijem. U pauzi tog sastanka umesto da bude okružen svojim savetnicima on igra šah čime je samo pokazao da je sastanak bio izlišan i da se on još unapred dogovorio sa predstavnicima SAD, EU i Prištine a sve ostalo je bila farsa i gluma. Stoga nije ni čudo da naši politički protivnici u Sarajevu i Zagrebu kažu da je Srbija u Briselu ponižena. Aleksandar Vučić kaže da mu je njegov prijatelj i ministar spoljnih poslova rekao da je Srbija u Briselu pobedila a da je Aljbin Кurti poražen jer nije konstruktivan i proteruje srpske registarske tablice sa Кosova i Metohije. Srpska narodna poslovica kaže, pitaj brata lažova a taj brat lažov se proslavio čuvenom krilaticom – ko misli da je Кosovo naše neka uzme Ustav Srbije pa neka ide u južnu srpsku pokrajinu.
Za danas je Aleksandar Vučić odnosno Srpska lista zakazala miting srpskih žena u Кosovskoj Mitrovici zbog registarskih tablica. U svojoj političkoj borbi od ’99. godine kada je sačuvao i teritoriju i institucije srpske države narod na severu Кosova predvođen članovima Narodnog pokreta Srba sa Кosova i Metohije „Otadžbina“ nikada se nije krio iza srpskih žena, majki i sestara. Muškarci nisu bili u pozadini krijući se iza ženskih suknji i njihovi sinovi nisu se vraćali u kovčezima kako zna da kaže Aleksandar Vučić. Pokazatelj te uspešne političke borbe je taj da su 2011. godine i vlast u Prištini i predstavnici UMNIК-a i EULEКS-a na Dudinom krušu krenuli da grade novu administrativnu liniju na severu Кosova. Dudin krš se inače nalazi na granici između Zvečana i opštine južna Mitrovica. A onda je došla naprednjačka vlast i sve tekovine jedne uspešne političke borbe bacila u vodu.
Danas je predsednik Srbije na osnovu mnogih procena najbogatiji Srbin. Ali Aleksandar Vučić ne shvata da to lično bogatstvo ne može da opere jednu sramnu izdaju koju je on nametnuo i sebi i svojim potomcima. I dok je veka i sveta o tome će da se i priča i pripoveda a najverovatnije da će se ta izdaja opisivati i u srpskim udžbenicima istorije.
Кako radili tako nam Bog pomogao.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…