Generalni direktor nemačke kompanije „Auto-kabel“ Markus Bolz razgovarao je juče u Mionici sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem o proširenju proizvodnje i lokacijama za gradnju novog pogona. Prema Bolzovim rečima „Auto-kabel“, koji trenutno zapošljava 300 radnika, otvoriće u naredne tri godine još 300 radnih mesta.

  • Otvaranje novih radnih mesta je jedan od najvažnijih prioriteta za Republiku Srbiju i za našu opština. Plan Autokabela da poveća proizvodnju i broj zaposlenih predstavlja odličnu vest za Mioničane. Proširenje ove fabrike dodatno će povećati zaposlenost, prihode Mioničana, ali i prihod lokalne samouprave od poreza na zarade i na imovinu. Od nekadašnje napuštene hladnjače, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Auto-kabelom uspeli smo da napravimo fabriku gde ljudi zarađuju za život. Namera kompanije da i dalje ulaže u Mionicu potvrđuje činjenicu da je Mionica postala opština sa povoljnim poslovnim okruženjem i dobrom infrastrukturom – rekao je Janković.
    Auto-Кabel bavi se proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije, a u Srbiji posluje od januara 2019. godine.
    Pored pogona u Mionici posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Кini i Nemačkoj.
    Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok broj zaposlenih od 2010. godine značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …