U subotu na rvačkoj akademiji u Kanjiži održano je seniorsko Prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom.
Najvažnije rvačko takmičenje slobodnog stila okupilo je u muškoj konkurenciji 98 boraca iz 23 kluba. Rvački klub Mladost nastupao je sa 6 rvača.


Da je valjevska Mladost sačuvala “žicu” rvanja slobodnim stilom koju je usadio osnivač i trener Slobodan Čitaković još 1976 godine, a koji je i dan danas na strunjači sa rvačima, potvrdile su 3 medalje u seniorskoj konkurenciji. Ovu olimpijsku disciplinu čuveni “Čile” naučio je trenirajući u makednoskom Balkanecu i nesebično podelio medju valjevskim borcima.


Vuk Lekić u kategoriji do 92 kg ponavlja svoj uspeh iz 2017. godine i po drugi put postaje šampion Srbije u seniorskoj konkurenciji. Još od pionirskih dana Lekić ređa uspehe za svoj klub i grad u oba olimpijska stila rvanja. Lekić danas nastupa i u MMA borbama a rvačko znanje nadogradivši drugim veštinama borenja u beogradskom “Secutoru” dovela su do toga da je amaterski šampion u MMA i uskoro očekujemo njegove profesionalne mečeve.


Marić Bojan je postao vicešampion Srbije u kategoriji do 125 kg nakon 3 pobede u finalu se susreo sa predstavnikom beogradskog “Freestylera” inače pojačanjem iz Rusije gorostasnim Nurasulovim koji je tog dana fantastičnim pobedama dokazao svoju svetsku klasu.


Pavlović Luka po svojim godinama junior Mladosti nakon dve pobede biva zaustavljen u polufinalu ali na veliku radost svih u klubu u borbi za treće mesto pobeđuje.


Sve ukupno Mladost ekipno na 5 mestu u Srbiji iznad mnogo većih klubova pa čak i beogradskog Partizana, Crvene Zvezde, Radničkog i mnogih drugih.


“Dugogodišnji predan i uporan rad svih činilaca u klubu, uz pomoć Grada Valjeva, regionalnog i nacionalnog rvačkog saveza i sada već ne malog broja valjevskih privrednika, rvački klub Mladost ostvaruje svoje težnje da postane jedan od najvećih borilačkih klubova u ovom delu Srbije. Veoma smo ponosni na sve naše rvače, ti momci stvarno ostavljaju srce na strunjači u svakoj borbi. Teško je rečima opisati kakve napore oni prolaze da bi došli do ovih rezultata. Nakon zlatne medalje sa pravom očekujemo da naš Lekić Vuk predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu u Beogradu koje se održava u septembru”

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…