Tokom vikenda u Mariboru je održano  takmičenje pod nazivom „Susret reprezentacija – četvoromeč“ na kome su učestvovale reprezentacije BIH, Slovenije, Hrvatske i Srbije.
Kao članica reprezentacije veoma zapažen nastup je imala Maša Cvetković. Maša je u disciplini 1500m slobodno bila najbolja juniorka na prostorima bivše SFRJ,  uz postavljen novi lični rekord, u disciplini 200m delfin je stigla do srebra, a zahvaljujući izuzetnoj borbenosti i sjajno isplivanoj deonici kao članica ženske štafete Srbije u disciplini 4x200m slobodno dala je najveći doprinos osvajanju drugog mesta.

Mlađi plivači Valisa su u subotu nastupili na međunarodnom plivačkom mitingu „Sve prolazi Zvezda traje“ u organizaciji PK Crvena Zvezda. U konkurenciji 628 plivača iz 34 kluba iz BIH, Makedonije i Srbije nastupilo je devet mladih plivača Valisa. Najuspešnija je bila Tara Terzić koja je u disciplininama 100m i 200m slobodno stigla do trećeg mesta, Maša Radojević je bila druga u disciplini 50m slobodno a Dunja Petrović u disciplini 50m slobodno je osvojila bronzanu medalju.

“Maša Cvetković je nastupom  Sloveniji pokazala kvalitet i potencijal, a očekujemo da će i u budućnosti biti članica reprezentacije Srbije i imati zapaženu ulogu. Zasluge za uspehe pripadaju i treneru Vladimiru Mitroviću. Već sledećeg vikenda nas očekuju nastupi u Kikindi i Užicu u cilju što bolje pripreme za državna prvenstva koja nas očekuju od maja do početka jula meseca,” kaže predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …