Grad Smederevo u svojoj prelepoj sportskoj hali bio je domaćin Državnog prvenstva Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade , koje je održano 19. i 20. marta 2022. godine u organizaciji Кarate saveza Srbije. Na državnom prvenstvu nastupilo je preko 80 karate klubova iz cele Srbije sa preko 700 takmičara u raznim kategorijama.

U subotu 19. 03. 2022. godine održano je državno prvenstvo u katama gde je jedini predstavnik grada Valjeva bio Кarate klub 014 Valjevo koji je prvog dana u kategoriji kata nastupio sa pet plasiranih takmičara. Svi takmičari Кarate kluba 014 Valjevo, koji su nastupili na državnom prvenstvu osvojili su medalje i zauzeli jedno od mesta na pobedničkom postolju. U kategoriji pionirki 2011. godište u klasi E Sara Nešić osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju. U kategoriji Nada u klasi C, Ivana Matić zauzela je prvo mesto, Tamara Dražić drugo i Ana Živanović treće mesto. U istoj kategoriji u klasi D, Anđela Mitrović osvojila je treće mesto.

Dana 20. 03. 2022. godine održano je državno prvenstvo u borbama, na državno prvenstvo plasiralo se tri takmičara Кarate kluba 014 Valjevo ali je nastupilo samo dvoje, Luka Goloskoković nije nastupio iz zdravstvenih razloga. Ana Živanović i Ivana Matić, dale su svoj trenutni maksimum ali su izgubile od daleko iskusnih takmičarki za koje ne možemo reći i da su bile bolje ali je iskustvo u borbama odigralo presudnu ulogu i odrazilo se na krajnji rezultat.


Predsednik i trener-menadžer kluba Vladan Živanović sa trenerskim timom, Predragom Branković, Marinom Goloskoković, Jovanom Marković i Čedomirom Bajkinom, veoma su ponosni na postignute rezultate takmičara Кarate kuba 014 Valjevo. Postignuti rezultati su rezultat kontinuiranog i predanog rada, marljivosti i istrajnosti takmičara. Ovakav rezult naravno ne bi bio moguć bez pomoći grada Valjevo, Sportskog saveza, predstavnika medija, prijatelja kluba i naravno roditelja.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Uručenje književne nagrade „Radovan Beli Marković“

Prvi dobitnik književne nagrade „Radovan Beli Marković“ je književnik, istoričar književno…