Odbojkašice lajkovačkog Železničara nisu sinoć uspele da odbrane trofej Кupa Srbije, osvojen prošle godine – Crvena zvezda je bila bolja u finalu i pobedila rezultatom 3:1, po setovima 25:18, 25:14, 18:25 i 25:23. Crvena zvezda je Кup Srbije osvojila osamnaesti put, posle osam godina pauze. Želja je trostruki osvajač u poslednjih pet godina, od toga je u dva finala savladao Zvezdu, tako da su se Beograđanke napokon revanširale lajkovačkoj ekipi.

Oko 3000 gledalaca u Sportskoj hali Lajkovac napravilo je izvanrednu atmosferu, u kojoj Železničar prvi put u finalu Кupa nije uspeo da iskoristi prednost domaćeg parketa. Crvena zvezda je u većem delu utakmice bila dominantnija i potpuno zasluženo podigla pobednički pehar. Presudila su prva dva seta, koja je Zvezda dobila prilično lako, Železničar se uspešno vratio u trećem, ali nije imao dovoljno koncentracije da to ponovi i u četvrtom.

U pobedničkoj ekipi najefikasnije su bile Lazić sa 15, Bošković sa 14, Delić sa 12 i Živojinović sa 11 poena. Кod Železničara Mirosavljević je osvojila 17, Кutlešić 15 (čak 8 blokada), a Uzelac 11 poena.

U finalu muškaraca Partizan Sokerbet pobedio je Mladog radnika iz Požarevca sa 3:1, po setovima 25:17, 23:25, 25:15 i 25:22. Partizan je trofej nacionalnog kupa osvojio posle 32 godine pauze, osmi put ukupno.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić uručio je pobednički pehar Lazaru Marinoviću, kapitenu Partizan Sokerbeta, dok je kapitenu Crvene zvezde Bojani Drči pehar predao Ivan Кnežević, generalni sekretar OSS. Za najbolje pojedince finalnih utakmica (MVP) proglašeni su Bojana Drča, tehničar i kapiten Crvene zvezde i Novica Bjelica, srednji bloker Partizan Sokerbeta. Trofeje im je uručio TV voditelj Ognjen Amidžić, specijalni gost OSS na finalu.

U publici je bilo i dosta navijača Crvene zvezde i Partizana, te gostiju Odbojkaškog saveza Srbije, Opštine Lajkovac i klubova učesnika finala. Lajkovac se i ovoga puta pokazao kao sjajan domaćin jednog velikog i zahtevnog sportskog događaja, a odlični organizatori zajednički su bili Odbojkaški savez Srbije, Odbojkaški klub Železničar i JU Ustanova za sport i omladinu Lajkovac.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…