Tradicionalna „Ulica otvorenog srca“ u Lajkovcu održana je pretposlednjeg dana stare godine ispred Gradske kuće, prvi put na trgu pored fontane i šetališne zone. Vreme je poslužilo, tako da je šaroliki program pratilo dosta mališana sa svojim roditeljima, bakama i dekama.


Odigrana je pozorišna predstava „Otkačena novogodišnja bajka“ sa Deda Mrazom u centru pažnje, a u novogodišnjem programu učestvovali su i: Baletski studio „Idea“, folklorni ansambl Кulturnog centra „Hadži Ruvim“, učenici OŠ „Mile Dubljević“, Plesni klub „Кolus“, klovnovi, žongleri i mađioničar. Decu su sve vreme animirali klovnovi, štulaši, žongleri, žive statue i ulični svirači. Sa njima se družio Deda Mraz i podelio im novogodišnje poklone.


Paralelno je organizovan i Novogodišnji mini-bazar na kojem je prodavana novogodišnja i božićna dekoracija, liciderska srca, dekupaž i drugi predmeti, med i pčelarski proizvodi i drugo. Prihod od prodaje predmeta kreativnih radioca Predškolske ustanove „Leptirić“ i OŠ „Mile Dubljević“ otići će u humanitarne svrhe. Turistička organizacija Lajkovac spremila je radionicu primenjene umetnosti i svoj promotivni štand.


Organizator je bio Кulturni centar „Hadži Ruvim“, u saradnji sa drugim opštinskim ustanovama i organizacijama, a pokrovitelj opština Lajkovac.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…