Proteklog vikenda su se održala dva kola prvenstva centralne Srbije.

Plivački klub „Valis“ je predstavljala Maša Cvetković. U konkurenciji 225 plivača iz 19 klubova, u prvom kolu Maša je bila najbolja mlada juniorka u disciplinama 200m slobodno i 200m leđno, dok je u apsolutnoj konkurenciji u istim disciplinama bila druga, u disciplini 50m slobodno je stigla do bronze u kategoriji mlađih juniorki.
U drugom kolu Maša je bila jednako uspešna, i u disciplinama 100m slobodno i 200m delfin je bila najbolja mlada juniorka, a u apsolutnoj konkurenciji  je u disciplini 200m delfin stigla do srebra, dok je u disciplini 100m slobodno osvojila bronzu.

U Pančevu je u nedelju održan međunardoni plivački miting na kome je nastupilo 32 kluba sa 433 plivača iz BIH i Srbije, među kojima i osam plivača „Valisa“ mlađih uzrasnih kategorija. Najuspešnija je bila Maša Radojević sa osvojenim zlatnim medaljama u disciplinama 100m slobodno i 200m slobodno, u disciplini 100m leđno je bila druga a u diciplini 100m delfin je stigla do treće pozicije.
Bronzani u disciplini 400m slobodno u svojoj kategoriji je bio i Đorđe Živković.
„Iz poznatih razloga i teških uslova u kojima funkcionišemo poslednjih par meseci, Maša Cvetković je bila naš jedini predstavnik na regionalnom prvenstvu i pokazala je da je u odličnoj formi. Sve resurse usmeravamo ka zimskim državnim prvenstvima koji su na programu za dve do tri nedelje gde ćemo pokušati da odbranimo sve medalje osvojene na letnjem državnom prvenstvu što će biti izuzetno teško uzevši u obzir sve okolnosti“, kaže predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Nove mere karantina u kućnim uslovima

Mera karantina u kućnim uslovima za sve identifikovane bliske kontakte COVID-19 slučajeva …