Opšta bolnica i Dom zdravlja Valjevo posle dužeg vremena zajedno su obeležili lekarsku slavu Svete vrače Кozmu i Damjana. Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu posvećenom Svetim vračima u krugu bolnice služio je episkop valjevski Gospodin Isihije, uz sasluživanje brojnog sveštenstva. U činu rezanja slavskog kolača učestvovali su direktori obe ustanove: dr Branka Antić i dr Bojana Janković, sa saradnicima. U besedi vladika Isihije je, između ostalog, rekao:

  • Čestitam gospodi lekarima i direktorima Opšte bolnice i Doma zdravlja ovaj veliki praznik svetih besrebrenika i čudotvoraca Кozme i Damjana. Svima vama koji ste se ovde sabrali i pričestili svetim tajnama Hristovim želim sve dobro, i onima koji nisu, a streme ka tome. Neka je blagoslov Božji na svima vama molitvama svetih vračeva Кozme i Damjana.
    U sali Hirurškog bloka zvanice, među kojima su bili vladika Isihije, gradonačelnik Lazar Gojković i kolege iz obe ustanove (u smanjenom obimu zbog epidemiološke situacije) dočekali su domaćini slave iz Službe otorinolaringologije i maksilofacijalne hirurgije.
    Načelnik službe dr Zoran Milosavljević upoznao je vladiku sa trenutnim radom službe i bolnice, poželeo kolegama da teška situacija u kojoj naporno rade ne traje još dugo i da ih održi uzajamna solidarnost, izrazivši veliko zadovoljstvo što su prisutne i kolege iz Doma zdravlja.
Foto: Dragan Krunić
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…