Na osmoj sednici Skupštine opštine Lajkovac, koja je sadržala svega dve tačke dnevnog reda, potvrđen je mandat novom odborniku Dragani Antonijević iz Lajkovca, sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Na prethodnoj sednici, konstatovana je ostavka odbornice Biljane Žujović, iz odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, koju je dala iz ličnih razloga, pa je pa je zbog toga danas potvrđen mandat novom odborniku.


Skupština opštine Lajkovac usvojila je i Predlog Rešenja o razrešenju pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Ovu tačku je obrazložio predsednik opštine Andrija Živković:
-Iskazujemo nezadovoljstvo radom pravobranioca Darka Кostića i iznosimo primedbe na način njegovog rada i postupanju prema predmetima, rešenjima i žalbama. Njagovim radnjama se u velikoj meri usporava rad lokalnih samouprava. Opština Lajkovac je, naime, kao jedan od osnivača Zajedničkog pravobranilaštva, pokrenula ovu inicijativu i obratila se ranije, i pre odluke parlamenta grada Valjeva, dopisom gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću u “cilju započinjanja procedure razrešenja dužnosti pravobranioca Darka Кostića, iskazujući nezadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i iznoseći primedbe na njegov način rada, postupanje u predmetima, rešenjima koje donosi, kao i žalbama koje ulaže na prvostepene odluke sudskih organa“, uz pojašnjenje da sa “njegovim radnjama i nečinjenjem u velikoj meri usporava rad lokalne samouprave, što je uticalo da se ne realizuju pojedini projekti ili okončaju dugogodišnji predmeti koji se vode pred sudskim i drugim organima”.


Opština Lajkovac je najavila da će, kao jedan od osnivača, u cilju zaštite svojih interesa doneti odluku o istupanju iz Zajedničkog pravobranilaštva, nezadovoljna saradnjom i radom Zajedničkog pravobranilaštva.
Skupština grada Valjeva donela je krajem prošle sedmice odluku o razrešenju pravobranioca Darka Кostića, a dužnost javnog pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva formalno prestaje tek kada opštine Ljig, Osečina i Lajkovac, koje su osnivači pored Valjeva, donesu odluku o njegovom razrešenju.


Opština Lajkovac će, po svemu sudeći, kao jedan od osnivača u cilju zaštite svojih interesa vremenom doneti odluku o istupanju iz Zajedničkog pravobranilaštva, zbog nezadovoljstva saradnjom i radom ovog organa, i poput Mionice osnovati Opštinsko pravobranilaštvo. Ovu nameru podržava većina odbornika SO Lajkovac, što se u više navrata moglo čuti i na samoj sednici.


Na sednici je postavljeno par odborničkih pitanja, od kojih izdvajamo pitanje odbornice SPS Snežane Jovičić vezano za dinamiku raseljavanja meštana Skobalja.


Odbornik Nenad Ostojić se i ovoga puta odrekao svoje odborničke dnevnice u humanitarne svrhe, za pomoć Udruženju „BaziMili“ Lajkovac, za decu sa autizmom i drugim teškoćama u razvoju.
Iz tehničkih razloga ovoga puta nije bilo izvodljivo elektronsko glasanje jer su dva odbornika imala neispravne tablete. U Lajkovcu sledi još jedno oktobarsko zasedanje lokalnog parlamenta, na kome će se naći drugi rebalans opštinskog budžeta.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …