Zašto u kući treba upaliti malo tamjana?

Tamjan se pravi od drveta pod nazivom Burseraceae koji najviše raste u Indiji, Saudijskoj Arabiji i Etiopiji . Uglavnom se vekovima koristi u granulama i pali usled crkvenih služenja, a mnogi ga koriste i kao eterično ulje.

Tamjan opušta i donosi duševni mir.

Veruje se da tamjan čisti dom od negativne energije, a kada osetite njegov miris prva asocijacija biće mir. Paljenje tamjana u kući pomaže u borbi protiv stresa i simptoma anksioznosti, donosi osećaj smirnosti i poboljšava svest.

Ima antiseptičko svojstvo.

Smatra se da tamjan negativno utiče na viruse i bakterije, pa se često koristi u domu kao vid prevencije i čišćenje prostora od nekih nepovoljnih mikroorganizama. Smatra se da ima i protivupalna svojstva, kao i da deluje blagotvorno i umirujuće na disajne puteve.

Poboljšava pamćenje i svest.

Dim i miris tamjana podstiču vas da se fokusirate na ono što radite. U srednjem veku jermenski lekar Amirdovlat iz Amasije zapisao je: „Tamjan svojom vrelom i suvom prirodom jača um i leči zaborav.“ Kada vam je važno da se skoncentrišete zapalite malo smole tamjana ili iskoristite blagotvorno dejstvo eteričnog ulja.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …