Opština Lajkovac je prethodnih dana, u saradnji sa JP ”Putevi Srbije”, uradila saobraćajnu signalizaciju u zonama osnovnih škola u Bajevcu, Jabučju i Vračeviću. Izvedeni su radovi na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije, obeležavanje oznaka na kolovozu, izrada zvučno-vibracionih traka i pešački prelazi – platforme za usporavanje saobraćaja i omogućavanje bezbednog prelaza puta za osnovce. Sv radove je finansiralo JP ”Putevi Srbije” .

Ovim se nastavlja dobra saradnja Opšine Lajkovac i JP ”Putevi Srbije”, jer su u prethodnom periodu odrađeni projekti regulacije saobraćaja u mesnim zajednicama Ćelije i Slovac.

U narednom periodu su planirani radovi na regulisanju saobraćaja i saobraćajne signalizacije na mreži državnih puteva I i II reda, za odseke saobraćajnih deonica u zoni svih naselja na teritoriji Opštine Lajkovac. Opština je ugovorila izradu projektno-tehničke dokumentacije a radove će u potpunosti finansirati JP ”Putevi Srbije”. Projektnim zadatkom akcenat je stavljen na regulisanje saobraćaja i predlog saobraćajno-tehničkih mera u ul. vojvode Mišića (deonica Pepeljevačka rampa – nadvožnjak) kao trenutno najvećeg problema sa aspekta bezbednosti u saobraćaju.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…