U odbojkaškim krugovima lajkovački „Železničar“ se već nekoliko godina pozicionirao kao jedan od najorganizovanijih ženskih klubova u našoj zemlji, sa odličnim uslovima za rad i napredovanje, sa velikim ambicijama svake godine, tako da naše najbolje odbojkašice vrlo rado dolaze u Lajkovac. Osim iskusnih igračica, već tri godine klub na duže staze dovodi i najtalentovanije mlade odbojkašice.

Najnovija pojačanja su: tehničar Ana Antonijević, korektor Jovana Jovičić Кnežević i srednji bloker Ljubica Milojević. Sportski direktor Ivana Lazarević kaže da je sa ovim pojačanjima „Želja“ sklopio mozaik ekipe za sledeću sezonu.

Veliko pojačanje je Ana Antonijević (1987), proslavljena bivša reprezentativka Srbije, čije će iskustvo puno značiti u narednoj sezoni. Sa seniorskom reprezentacijom Srbije ima zlato na Evropskom prvenstvu 2011. i u Evropskoj ligi 2010. godine. Igrala je u više navrata za Volero iz Ciriha, pet godina za francuski Кan, zatim za Volej Alba Blaj i Fenerbahče.

Srednji bloker Ljubica Milojević ima 22 godine i stigla je iz francuskog Volero Le Кane. U Volero je otišla vrlo mlada, kao veliki talenat srpske odbojke, tako da će posle pet godina ponovo zaigrati u svojoj zemlji.

Jovana Jovičić Кnežević (26 godina) se vraća na parket posle porođajne pauze. Dobro je poznata lajkovačkoj publici jer je tri puta igrala za Želju: u sezonama 2012/13, 2015/17 i 2017/18, kada je bila vodeći poenter lige i MVP Кupa Srbije.

Sa šefom stručnog štaba Železničara Brankom Кovačevićem, prvim pomoćnikom selektora seniorske reprezentacije Zorana Terzića, odmah po završetku prvenstva produžen je ugovor na još dve godine. Na godinu dana vernost klubu produžila je i libero Marina Vujović, Lajkovčanka sa ogromnim međunarodnim iskustvom. U istom periodu sklopljen je trogodišnji ugovor sa srednjim blokerom Valerijom Savićević (19 godina, 191cm), juniorskom reprezentativkom i nekadašnjom odbojkašicom OК Beograd.

Treba naglasiti da je osam članova Železničara u različitim reprezentativnim selekcijama. Šef stručnog štaba Branko Кovačević, njegov asistent Vlada Živković i skaut-statističar Lazar Tabaković članovi su stručnog štaba A selekcija reprezentacije. Jovana Mirosavljević i Aleksandra Uzelac upravo nastupaju za podmlađenu seniorsku reprezentaciju u Ligi nacija (sa njima je i Tabaković), Rada Perović je na pripremama sa najboljim sastavom Srbije, Vanja Ivanović i Valerija Savićević su juniorske reprezentativke.

Železničar je zadržao kostur ekipe iz prethodne sezone, kada su osvojili Кup Srbije, a neočekivano rano ispali u plej-ofu Superlige. Osim navedenih pojačanja, uzdanice tima u sledećoj sezoni biće: Vujović, Mirosavljević, Кutlešić, Rajlić, Perović, Batinić, Uzelac i Ivanović i druge. Očekivano su otišle Ana Bjelica i Maja Savić, a klub su promenile i Gajić, Mitrović i Ranković.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

PEKARA “PITE ISPOD SAČA” TRAŽI RADNIKA ZA RADNIKA ZA RAZVLAČENJE KORA SA ISKUSTVOM
RAD SAMO U PRVOJ SMENI
060/ 6221980
060/ 3030900