Dan knjige i autorskih prava, doneo je i lep dar za heroje današnjice sve medicinske radnike Opšte bolnice Valjevo i Doma zdravlja Valjevo. Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ Valjevo, pokrenula je lepu inicijativu koja je na praznik knjige, potpisivanjem protokola o saradnji među ustanovama, učinila gest za sve koji su na prvoj liniji borbe protiv korona virusa, medicinske i nemedicinske radnike obe ustanove.


Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ Valjevo i valjevske zdravstvene ustanove potpisale su protokol o saradnji u cilju zajedničke realizacije projekta „Besplatna članska karta biblioteke za sve zdravstvene radnike Valjeva“. Spoj zdrvstva i kulture ima za cilj zajedničko realizovati aktivnosti projekta „Besplatna članska karta biblioteke za sve zdravstvene radnike Valjeva“, u cilju ostvarivanja obostranog interesa u pogledu unapređenja rada ustanova i zadovoljavanja potreba svih zaposlenih da nakon pomoći bolesnima, nađu vreme i za sebe kroz čitanje knjiga koje je Matična biblioteka ovim projektom učinila dostupnijim za sve zaposlene u zdravstvu, poklonivši im besplatne članarine u trajanju od godinu dana.

  • I kao običan građanin svesna sam gužve u kovid ambulantama bolnice i Doma zdravlja i ova saradnja može biti prilika da se malo relaksiraju nakon teškog rada. Sa druge strane je pozitivno i to što oni koji do sada nisu bili članovi naše biblioteke možda poželeti kada dobiju besplatnu člansku kartu na godinu dana da nastave da redovno čitaju i budu redovni korisnici usluga koje pruža biblioteka. Кada se bibliotekarstvo posmatra u svetlu knjiga evidentno je da se zbog informatičke ere i protoka informacija sve više čita i koriste knjige i naučna pomagala. Bibliotekarstvo je stvar informacija – navela je Violeta Milošević prilikom potpisivanja protokola o saradnji, dodajući da valjevska biblioteka ide u korak savremenih tokova i digitalno se transformiše za svoje korisnike. Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ Valjevo, za svoje korisnike osavremenila je elektronski pristup zakazivanja knjiga i produžetaka termina kao i odjavu i prijavu. Biblioteka je ponosna na blizu tri hiljade aktivnih članova za koje nabavlja aktuelne naslove i baštini vredne knjige u svojoj bibliotečkoj građi, čekajući adekvatan prostor.
    Direktori zdravstvenih ustanova su se zahvalili na ovom lepom gestu i dogovorena je dalja saradnja jer postoje Edukativni centri sa stručnom literaturom i u Opštoj bolnici kao i u Domu zdravlja Valjevo, što je značajno za edukaciju svih zaposlenih.
    Protokol o saradnji potpisali su Violeta Milošević, direktor valjevske biblioteke, kao i direktori valjevskih zdravstvenih ustanova dr Branka Antić i dr Zoran Đurić.
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…