Opšta bolnica Valjevo koja sprovodi imunizaciju građana po planu Ministarstva zdravlja, od srede 7. aprila, narednih 14 dana, sprovodiće imunizaciju građanstva. U  holu Centra za kulturu od 8 časova ujutru, svim građanima koji nisu prijavljeni, do sada, preko portala E Uprava, biće omogućeno da se vakcinišu. Dakle, svako ko želi, da se vakciniše vakcinom kineskog proizvođača “Sinofarm”, a do sada se nigde nije prijavljivao, ima priliku da u narednih 14 dana to iskoristi.  Kako se ne bi stvarale gužve, prema dnevnim planovima, dnevno će biti vakcinisano po 30 zainteresovanih.  Ukoliko građani pokažu veće interesovanje svakako će im biti omogućeno da prime dozu vakcine.


Vakcinacija koju sprovode medicinari Opšte bolnice Valjevo sprovedena je tokom februara i marta u više navrata po četiri dana i tada je prvu dozu vakcine primila 1435 osoba.  Zaključno sa 23. martom imunizaciju koju sprovodi Opšta bolnica Valjevo, na punktu  u holu Centra za kulturu, iskoristilo je 1435 građana, od čega je revakcinisano, drugom dozom 1317 osoba.


Osim sestara koji neposredno sprovode imunizaciju, građanstvu su na raspolaganju medicinski timovi lekara i tehničara koji obavljaju pregled i administrativni deo posla imunizacije.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…