Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, razgovarao je danas sa predstavnicima Studentskog parlamenta valjevskog Odseka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija. Sastanak pod nazivom „Na kafi sa gradonačelnikom“, upriličen je povodom Dana studenata 4. aprila. Prostori gde bi studenti mogli provoditi svoje slobodno vreme, razvoj sportsko – rekreativnih sadržaja u gradu, životna i profesionalna perspektiva mladih ljudi u Valjevu nakon završenih studija, bile su neke od tema današnjeg razgovora, a govorilo se i o svim mogućnostima buduće saradnje Odseka Akademije, nekadašnje Visoke poslovne škole strukovnih studija VIPOS sa Gradskom upravom.

Gradonačelnik Lazar Gojković čestitao je praznik i istakao da je studentski život vreme kada se stiče najviše znanja za predstojeći život i da je Akademija jedna od najboljih visokoškolskih ustanova u ovom delu Srbije, koja se vrlo brzo prilagodila savremenim zahtevima obrazovanja i tržišta, sa atraktivnim smerovima i odličnim nastavnim kadrom.

„Кao gradonačelnik, ponosan sam što u našem gradu radi ovako jedna ozbiljna obrazovna institucija. Svakako da postoji dosta prostora za buduću saradnju i nastojaćemo da to iskoristimo na najbolji mogući način u narednom periodu“, poručio je gradonačelnik, dodajući da je razgovor sa studentima Akademije bio veoma konstruktivan, pogotovo jer je vođen u neformalnom ambijentu.

„Pričali smo o tome kako će Valjevo izgledati kroz nekoliko godina, unapređenju mogućnosti da ostanu u Valjevu nakon završetka stududija i od grada naprave bolje mesto za život. Takođe smo pričali o važnim investicionim i infrastrukturnim projektima koji su počeli u našem gradu, dotakli se pitanja sporta i turizma. S obzirom da Akademiju pohađa i dosta studenata koji nisu iz Valjeva, razgovarali smo i o prostoru gde bi mogli da provode svoje vreme do povratka kući. Ideja je da u hotelu „Narcis“, koji treba da postane učenički dom, nađemo prostor za studente, kao i od zgrade Doma vojske, kako bi mogli da na sadržajan način provedu svoje slobodno vreme“, rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Jelena Ranisavljević, studentkinja Poslovne ekonomije, modula Marketing, trgovina i turizam, zahvalila se gradonačelniku Valjeva na poseti, zaključujući da je razgovor sa njim bio izuzetno koristan.

„Studenti naše Akademije su u prethodnom periodu već učestvovali u nekoliko projekata istraživanja tržišta za Grad i bilo bi nam veoma značajno da se ta saradnja, na obostranu korist, nastavi. Takođe, za naše kolege koje nisu iz Valjeva i ne žive u Valjevu, značajne su bile informacije da bi Grad mogao da pomogne da se aktivira prostor gde bi mogli da borave, a to bi dok traje epidemija korona virusa njima bilo od velike pomoći“, kazala je Jelena.

O značaju poslovno – tehničke saradnje Grada i jedine državne visikoobrazovne institucije u ovom regionu, govorio je dr Mlađen Vićentić, rukovodilac Odseka Akademije.

„Reč je o više oblasti, od stručno – kadrovske pomoći naših profesora za učešće u projektima na kojima Grad konkuriše, do različitih istraživačkih projekata koje naša institucija godinama realizuje, a koji su uvek bili vezani za Grad i potrebe naših sugrađana. U narednom periodu organizovaćemo i sastanak predstavnika Odseka Akademije iz Užica i Valjeva, s obzirom da naše škole čine Akademiju Zapadna Srbija, kako bi se proširila i saradnja dva grada“, zaključio je dr Vićentić.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…