Na današnjoj sednici Gradskog veća je konstatovana ostavka načelnice Gradske uprave Jelice Panjković-Tešić i doneto rešenje o njenom prestanku rada na položaju načelnika Gradske uprave grada Valjeva.


Za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave je postavljen Nebojša Petronić (1974), pravnik iz Šapca. Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu grada Valjeva, na mestu vršioca dužnosti može biti najduže tri meseca, a Gradska uprava će u međuvremenu raspisati konkurs za izbor novog načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave.

I zamenica načelnika Gradske uprave Dragana Đenić je krajem 2020. godine otišla u penziju, pa je bilo neophodno što pre postaviti v.d. načelnika, kako ne bi bilo zastoja u obavljanju poslova Gradske uprave Valjeva.


„Obavili smo razgovore sa nekoliko kandidata. Nije bilo obostrane želje za saradnjom i potražili smo rešenje van Valjeva. Nebojša Petronić je obavljao funkciju načelnika Opštinske uprave u Vladimircima i bio je pomoćnik predsednika opštine u Bogatiću. Radio je u sudu u Šapcu. U pitanju je čovek sa velikim iskustvom i siguran sam da će ovaj posao obavljati na najbolji mogući način“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, obrazlažući predlog za postavljanje v.d. načelnika Gradske uprave Valjevo.

  • U toku radovi na vrelovodu u Železničkoj ulici

    U toku je izgradnja primarnog priključnog vrelovoda „Železnička“, sa ugradnjom toplotnih p…
  • Suzbijanje larvi komaraca

    Tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji grada Valjeva će ukoliko se steknu neophod…
  • Poligonsko ispitivanje HК „Кrušika“

    Danas, 15.09.2021. godine u periodu od 11 do 13 časova, vršiće se poligonsko ispitivanje n…
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

U toku radovi na vrelovodu u Železničkoj ulici

U toku je izgradnja primarnog priključnog vrelovoda „Železnička“, sa ugradnjom toplotnih p…