Uprkos smanjenom broju novotkrivenih slučajeva pozitivnih na КOVID-19, kao i nešto smanjenom broju pregleda i testiranja, Dom zdravlja Valjevo apeluje na sugrađane da za Novu godinu i božićne praznike ne prave veliki broj kontakata jer je situacija daleko od stabilne.

Protekle nedelje je za stotinak pacijenata dnevno smanjen broj pregleda u КOVID Domu zdravlja, ali je i dalje veliki i u proseku iznosi oko 600, osim za vikend kada je prosečno bilo 400 pregleda. Može se konstatovati da je smanjen broj prvih pregleda, ali je znatan broj kontrolnih s obzirom na puno pozitivnih pacijenata u prethodnom periodu.

Znatno se smanjilo i testiranje u poslednjih 7 do 10 dana, čemu, između ostalog, doprinosi činjenica da se ne rade kontrolni testovi pacijentima koji više nemaju simptome bolesti. Međutim, zabrinjavaju podaci da je od broja testiranih sugrađana preko 70 odsto pozitivnih.

U periodu od 21. do 27. decembra urađeno je 306 PCR i 652 antigen testova. Potrebe za snimanjem pluća ne jenjavaju, tako da je u istom periodu urađeno 1265 grafija i konstatovan znatan broj upala. Od početka decembra do sada urađeno je 5435 snimaka pluća, oko 1500 PCR i oko 3500 antigen testova.

Imajući sve ove podatke u vidu Dom zdravlja Valjevo poziva sugrađane na opreznost i dalje pridržavanje preventivnih mera, kao i na proslavu Nove godine u krugu porodice i izbegavanje većeg broja kontakata.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…