Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je električne bicikle za Valjevo. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od virusa Кovid-19. Namenjeni su gerontodomaćicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica i čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su izloženi stariji.


Donaciju uručuje projekat nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata 6 električnih bicikala, zajedno sa kacigama i sigurnosnim lancima. Električni bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a bicikli za Valjevo prilagođeni su i vožnji u brdovitim predelima.


“Pomoć u kući za starija lica je jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite. Veoma nam je drago da ćemo donacijom električnih bicikala podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a imati i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji je dodatni bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije”, rekao je Markus Majer, vođa projekta.
Podrška Valjevu deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 16 gradova i opština. Do kraja 2020. godine biće uručeno 58 električnih bicikala – 26 prilagođenih brdskim predelima i 32 namenjena ravničarkom terenu.

 • Danas je Međunarodni dan zagrljaja

  Koliko puta dnevno zagrlite dragu vam osobu? Počnite to raditi malo češće. Danas zaglite n…
 • vakcinacija

  Danas počinje vakcinacija građana

  Dom zdravlja Valjevo obaveštava javnost da od 8 ujutro, u velikoj sali hotela „Grand“, poč…
 • Paketići za male osnovce

  Opština Mionica je i ove godine za sve učenike mlađih razreda osnovnih škola obezbedila pr…
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Danas je Međunarodni dan zagrljaja

Koliko puta dnevno zagrlite dragu vam osobu? Počnite to raditi malo češće. Danas zaglite n…