Nakon zaštitne opreme, Nemačka razvojna agencija (GIZ) je obezbedila novu donaciju za Mionicu i to u vidu električnih bicikla. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od virusa Кovid-19. Namenjeni su gerontodomaćicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica i čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su izloženi stariji.


Donaciju uručuje projekat nemačko-srpske razvojne saradnje “Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata električne bicikle, kao i dodatnu opremu u vidu zaštitne kacige i sigurnosnih lanaca. Električni bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a bicikli za Mionicu su prilagođeni vožnji i u brdovitim predelima.


-Zahvaljujemo se Nemačkoj razvojnoj agenciji na konstantnoj podršci koju nam pružaju u oblasti socijalne zaštite. Bicikli sa punom pratećom opremom ne samo da su odlično prevozno sredstvo, već će i pomoći pri podizanju svesti o dostupnosti i upotrebi ekoloških vidova transporta-istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.
Podrška opštini Mionica deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 16 gradova i opština. Do kraja 2020. godine biće uručeno 58 električnih bicikala- 26 prilagođenih brdskim predelima i 32 namenjena ravničarkom terenu.


-Pomoć u kući za starija lica je jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite. Veoma nam je drago da ćemo donacijom električnih bicikla podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a to će imati i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji je dodatni bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije – rekao je Markus Majer, vođa projekta.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …