Skupština opštine Mionica je na današnjoj sednici donela Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Mionica za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 623 miliona dinara. Govoreći o predloženim izmenama predsednik Opštine Boban Janković je naglasio da je zbog svih posledica korona virusa ovo teška godina kada su u pitanju javne finansije.

  • Zbog toga je predložena preraspodela određenih budžetskih sredstava, a realizaciju pojedinih kapitalnih projekata ćemo odložiti za 2021. godinu. Ipak smo i pored svega uspeli da zadržimo nivo izvornih prihoda od poreza na zarade iz prošle godine, ali i da uvećamo prihode od lokalnih poreza i taksi. To je važna činjenica, jer su izvorni prihodi glavni preduslov finansijske stabilnosti jedne lokalne samouprave-rekao je Janković.
    Na ovoj sednici je doneta Odluka o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra odgovarajuće nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021. godinu na teritoriji Opštine, kao i Odluka o određivanju zona i najopremljenije zone. Odlukom o određivanju zona i najopremljenije zone je umesto dosadašnjih šest određeno sedam zona, a sedma zona obuhvata nepokretnosti koje se nalaze u delu obuhvata budućeg Plana detaljne regulacije „Кraljev Sto“. Skupština je u daljem radu usvojila Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, imenovala Кomisiju za rodnu ravnopravnost, Upravne odbore Centra za obrazovanje i razvoj Mionica i Predškolske ustanove Dečiji vrtić „Neven“ i Školski odbor Osnovne škole „Milan Rakić“ Mionica.
    Sednica je zbog propisanih mera održana u Hali sportova, uz korišćenje sredstava lične zaštite od korona virusa.
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…