Predstavnici valjevskih ugostitelja su se danas sastali sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem, nezadovoljni najnovijom naredbom Štaba za vanredne situacije grada Valjeva o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata do 21 čas. Oni su uputili zahtev da se radno vreme vrati na 23 časa, kako je bilo do sada.


Sastanku su prisustvovale i predsednica Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija dr Branka Miholjčić i dr Branka Antić, direktorka valjevskog Doma zdravlja.
Gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da je Grad u ovoj situaciji partner, a ne suprotna strana svojim sugrađanima i da su mere donete isključivo s ciljem da se zaustavi širenje Кorona virusa u Valjevu, a na osnovu preporuka struke.


Ugostitelji su predočili sa kakavim se problemima suočavaju, jer im je otežano poslovanje od početka epidemije. Sa ovakvim smanjenjem radnog vremena neće moći da opstanu i biće prinuđeni da zatvore svoje objekte, a brojni zaposleni će ostati bez posla. Istakli su da zbog manjeg broja ugostitelja koji ne poštuju preporučene mere o dozvoljenom broju gostiju u objektu i protivepidemijske mere, svi snose posledice.


Ugostitelji su iskazali spremnost da dosledno sprovode sve preporučene mere, jer je to u interesu svih građana Valjeva. Na taj način bi se smanjio rizik od širenja virusa, sačuvala radna mesta i sprečila katastrofa ove branše, ali i sprečile dodatne bezbednosne štete, jer je primetno da mladi Valjevci sve češće kreću do okolnih opština, koje nemaju ograničeno vreme kafića i restorana, rizikujući da na putu do tamo i nazad stradaju u saobraćaju.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…