U okviru Dečije nedelje u sredu 7. oktobra su u mioničkim obrazovnim ustanovama gostovali master komunikolog Slobodan Roksandić i glumac Milan Bosiljčić.

Gosti su kroz interaktivni školski čas kulture govora predstavili Roksandićevu knjigu „Progovori da vidim ko si“. Tokom interaktivnog školskog časa gosti su na praktičnim primerima dali savete kako unaprediti jednu od najvažnijih socijalnih veština u 21. veku, primenjivu u svim oblastima, izlagačku pismenost, sposobnost da izrazimo sebe i svoje ideje na sugestivan, uverljiv način, pravilnom upotrebom glasa, govora, neverbalne komunikacije.


Na kraju časa, predsednik opštine Boban Janković i autor su svim učesnicima poklonili po primerak knjige „Progovori da vidim ko si“.
Janković je ovom prilikom mioničkim đacima poručio da će im saveti iz knjige pomoći da se nauče veštinama dobrog govora, što im daje moć da svet oblikuju i pomoću reči.


Interaktivni školski čas je rezultat saradnje opštine Mionica i Udruženja za razvoj i unapređenje kulture govora „Izražajnost“ na projektu čiji je cilj da se ukaže na značaj razvijanja kulture govora za uspeh u životu, kao i da se deca i mladi pravilnom upotrebom glasa i govora izdvoje od proseka i površnosti. Tokom realizacije projekta, kroz planirane obuke i radionice, deca i mladi će poboljšati svoje govorne navike, a istovremeno biti u mogućnosti da svojim vršnjacima prenesu novostečena znanja, čime se širi uzorno govorenje koje može služiti za primer.

Učesnici će učiti kako da ublaže i umanje strah od nastupa pred publikom, kako da govore na artikulisan, razložan, dinamičan način, kako da vladaju svojim govorom tela i da ga usklađuju sa rečima i kako da ono što izgovaraju bude zanimljivo i slikovito.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …