U trećem kolu Superlige Banka Poštanska štedionica lajkovački Železničar je sinoć u Sremskoj Mitrovici savladao ekipu Srema sa 3:1, po setovima 23:25, 25:15, 25:23 i 25:17. Iako je rezultat ubedljiv, novajlija u Superligi igrao je veoma borbeno i pružio dostojan otpor. Sremice su tesnim rezultatom osvojile prvi set, vrlo kvalitetni tim Železničara ubedljivo je dobio drugi, a utakmicu prelomio u trećem setu, koji je u neizvesnoj završnici dobio sa dva poena razlike.

Najefikasnije u redovima šampiona sa Кolubare bile su Rajlić sa 19 i Кutlešić sa 16 poena (6 blokada). Pridružile su se Mirosavljević sa 10, Gajić sa 9 (4 blokade), Batinić sa 8 i Perović sa 7 poena. Trener Branko Кovačević pružio je šansu većini odbojkašica, uključujući šesnaestogodišnje kadetske reprezentativke Aleksandru Uzelac i Vanju Ivanović, koje su takođe upisale poene u ovom meču. Prvi put je u sastavu bila i iskusna internacionalka Marina Vujović (36 godina), poreklom iz Lajkovca, dok je trener Кovačević odmarao Maju Savić.

Veliki izbor kvalitetnih odbojkašica, koje predstavljaju spoj mladosti i iskustva, karakteristika je novog sastava Železničara. Veliki „roster“ biće vrlo značajan zbog duge sezone i mnogo utakmica koje treba odigrati u prvenstvu i kupu.
I ostali favoriti su bez većih problema ostvarili pobede u trećem kolu: TENT – Beograd 3:0, Jedinstvo (SP) – Spartak 3:1, Ub – Partizan 3:0 i Кlek – Crvena zvezda 0:3. Sve tri pobede zabeležili su TENT i Ub, dok po dva trijumfa imaju Srem, Železničar, Crvena zvezda i Jedinstvo.

Sledi prvenstvena pauza, zbog obaveza klubova u evropskim kupovima i početka priprema kadetske reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Podgorici (1-9. oktobar), kojoj su se pridružili primači Železničara Uzelac i Ivanović. U četvrtom kolu, čije je odigravanje najavljeno za 3. oktobar, Želja dočekuje Jedinstvo iz Stare Pazove.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …