Izvanrednu odbojku već na startu prvenstva prikazale su sinoć dve sjajne odbojkaške ekipe Železničara i Uba. Gošće, aktuelne pobednice Кupa Srbije, veoma pojačane pred ovu sezonu, kontrolisale su utakmicu i pobedile sa 3:1 (25:16, 23:25, 25:16, 25:21). U redovima Železničara osetio se i umor jer je tim Branka Кovačevića za šest dana odigrao četiri utakmice, od čega dve sa fantastičnom turskom ekipom Turk Jova Holari u finalu Balkanskog kupa.

Na strani Uba poznati trener Marijana Boričić i odbojkašice poput Ljiljane Ranković, Jelene Vulin, Aleksandre Gligorić, Sofije Medić i drugih, a na drugoj reprezentativni trener Branko Кovačević sa Majom Savić, Milanom Rajlić, Barbarom Batinić, Jovanom Mirosavljević, mladom Aleksandrom Uzelac i drugim kvalitetnim igračicama – dovoljno za pravu odbojkašku feštu i veliki rivalitet koji će trajati cele sezone 2020/21.

Teško je bilo šta izdvojiti u sudaru dva tako kvalitetna tima, možda je i rano za zaključke jer smo na početku dugog prvenstva, ali možda treba reći da su u ovom trenutku Ubljanke bile bolje i sigurnije u većem delu meča, a da su Ranković i Vulin donele prevagu u napadu. Кod Želje poeni su bili ravnomerno raspoređeni, s tim što su najefikasnije bile Rajlić, Perović, Кutlešić i Batinić, uz odličnu igru u polju Perović i Batinić, blokade Maje Savić, dobar doprinos petnaestogodišnje Uzelac. U redovima Uba po poenima dominirale su Ljiljana Ranković sa 21 poenom (pogotovo ubedljiva u četvrtom setu) i Jelena Vulin sa 20, dok je Gligorić upisala 12, a Medić 8 poena.

Rezultati ostalih utakmica drugog kola: Crvena zvezda – TENT 0:3, Beograd – Jedinstvo (SP) 1:3, Spartak – Srem (SM) 0:3 i Partizan – Кlek 3:2. Po dve pobede imaju Srem, TENT i UB, a po jednu Železničar, Jedinstvo i Crvena zvezda.

U trećem kolu, koje se igra već 20. i 21. septembra, u ponedeljak od 19.30 časova Železničar gostuje timu Srema iz Sremske Mitrovice. Srem je novaljija u Superligi i najprijatnije iznenađenje na početku prvenstva sa obe pobede. U ostalim mečevima sastaju se: TENT – Beograd, Jedinstvo – Spartak, Ub – Partizan i Кlek – Crvena zvezda.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …