Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na 49. sednici, koja je juče održana doneo zaključak da na osnovu mišljenja Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavnje od epidemija, sportske i druge zabavne manifestacije treba odložiti do povoljnije epidemiloške situacije.


Takođe, inspekcijski organi su dužni da pojačaju nadzor nad primenom mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.
Pre sednice Štaba je održan sastanak SOT-a, na kome su članovi medicinske struke izneli nepodeljeno mišljenje, zasnovano na zdravstvenim procenama, ali i preporukama Ministarstva zdravlja da se odloži održavanje svih većih skupova građana.


Članovima Štaba je predočeno da su od strane ministra zdravlja upućene preporuke svim zdravstvenim institucijama na teritoriji Srbije i apelovano na lokalne štabove za vanredne situacije da se odlože sva veća okupljanja. Početak školske godine, povećan broj građana Srbije koji se vraćaju sa letovanja iz zemalja u okruženju, gde je veliki broj obolelih, kao i povećanje broja pregleda u Кovid ambulantama, ukazuju da se pogoršava epidemiološka situacija.


Gradonačelnik Valjeva i komandant Štaba za vanredne situacije Lazar Gojković, kao i svi članovi Štaba su uvažili ove preporuke struke. Upućen je poziv sugrađanima da odlože planirane manifestacije i okupljanja, kako bi novi očekivani talas u Valjevu prošao sa što manje zaraženih i obolelih. Osim zvaničnih manifestacija koje nisu dobile odobrenje za održavanje, mole se sugrađani da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i drugim privatnim posedima, kako u gradu, tako i na seoskom području.


Još jednom je apelovano da se poštuju sve preporučene epidemiloške mere i da ne treba prestati sa nošenjem maski, držanjem fizičke distance, pojačanom higijenom i svim ostalim merama, jer je dokazano da što su građani disciplinovaniji u primeni ovih mera, broj zaraženih i obolelih drastično opada!
Na taj način štitimo svoje zdravlje i živote svojih najbližih, ali i doprinosimo da ova pandemija što pre prođe!

  • Zimsko računanje vremena počinje u nedelju

    Letnje računanje vremena u Srbiji i zemljama Evrope prestaje u nedelju 31. oktobra kada se…
  • Pronađena droga u stanu

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lajkovcu uhapsili su B. R. (1982) iz Lajkovc…
  • Asfaltiranje dva puta na Divčibarama

    Na Divčibarama se nastavlja sa infrastrukturnim uređenjem, pa su juče presvučne asfaltom d…
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Zimsko računanje vremena počinje u nedelju

Letnje računanje vremena u Srbiji i zemljama Evrope prestaje u nedelju 31. oktobra kada se…