Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na 49. sednici, koja je juče održana doneo zaključak da na osnovu mišljenja Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavnje od epidemija, sportske i druge zabavne manifestacije treba odložiti do povoljnije epidemiloške situacije.


Takođe, inspekcijski organi su dužni da pojačaju nadzor nad primenom mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.
Pre sednice Štaba je održan sastanak SOT-a, na kome su članovi medicinske struke izneli nepodeljeno mišljenje, zasnovano na zdravstvenim procenama, ali i preporukama Ministarstva zdravlja da se odloži održavanje svih većih skupova građana.


Članovima Štaba je predočeno da su od strane ministra zdravlja upućene preporuke svim zdravstvenim institucijama na teritoriji Srbije i apelovano na lokalne štabove za vanredne situacije da se odlože sva veća okupljanja. Početak školske godine, povećan broj građana Srbije koji se vraćaju sa letovanja iz zemalja u okruženju, gde je veliki broj obolelih, kao i povećanje broja pregleda u Кovid ambulantama, ukazuju da se pogoršava epidemiološka situacija.


Gradonačelnik Valjeva i komandant Štaba za vanredne situacije Lazar Gojković, kao i svi članovi Štaba su uvažili ove preporuke struke. Upućen je poziv sugrađanima da odlože planirane manifestacije i okupljanja, kako bi novi očekivani talas u Valjevu prošao sa što manje zaraženih i obolelih. Osim zvaničnih manifestacija koje nisu dobile odobrenje za održavanje, mole se sugrađani da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i drugim privatnim posedima, kako u gradu, tako i na seoskom području.


Još jednom je apelovano da se poštuju sve preporučene epidemiloške mere i da ne treba prestati sa nošenjem maski, držanjem fizičke distance, pojačanom higijenom i svim ostalim merama, jer je dokazano da što su građani disciplinovaniji u primeni ovih mera, broj zaraženih i obolelih drastično opada!
Na taj način štitimo svoje zdravlje i živote svojih najbližih, ali i doprinosimo da ova pandemija što pre prođe!

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …