Кupališna sezona na otvorenim bazenima u Pribarama Selu Mionici kojima upravlja Sportski centar Mionica odvija se uz poštovanje mera koje su propisane od strane nadležnih organa Republike Srbije i Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. Što zbog mera zaštite od virusa COVID-19 kojima je između ostalog ograničen kapacitet kupališta na maksimalno 40 kupača na 1.000 metara kvadratnih, što zbog opreznosti građana, što zbog ćudljivog vremena, na bazenima je ovog leta značajno manji broj posetilaca u odnosu na prethodne sezone. Posebno je primetan izostanak penzinera i dece, mioničkih osnovaca, koji već petu godinu imaju besplatan ulaz na bazene Sportskog centra.


Кao i prethodnih sezona, ljubiteljima kupanja su na raspolaganju tri bazena, mali plivački bazen dimenzija 20 x 10 metara, dubine od 1,2 do 2,1 metar, veliki plivački bazen dimenzija 33 x 25 metara, dubine od 2 do 2,1 metar i dečiji bazen dimenzija 9,5 x 4,5 metara i dubine pola metra. Bazeni u Selu Mionici svoju popularnost u velikoj meri duguju svojoj jedninstvenoj lekovitoj hipotermalnoj vodi čija se temperatura kreće od 27 do 28,7 stepeni. Lokalna samouprava je u odnosu na prethodnu sezonu posetiocima omogućila bolje uslove. Proširen je parking prostor i plaža, nabavljen je nešto veći broj ležaljki, izmešteni su tuševi, proširen kapacitet kabina za presvlačenje, a na parkingu je posađeno ukrasno rastinje. Postavljen je i video nadzor, što će veruju nadležni, osujetiti rušilačke akcije nepoznatih lica koja su prethodnih godina često pravila štetu na ogradi.

Кako najavljuju iz Sportskog centra Mionica u narednom periodu je planirano snimanje, čišćenje i revitalizacija oba bunara. Na bunaru sa kojeg se pune bazeni još od 1998. godine nije bilo nikakvih radova, dok će ispitivanje drugog bunara izbušenog pre više od 40 godina i sa kojeg se trenutno snabdevaju tuševi pokazati da li je moguće povećati njegovu izdašnost. Planirana je i izgradnja igrališta za odbojku i mali fudbal na pesku i postavljanje modernog osvetljenja.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …