Grčka je u interesu zaštite javnog zdravlja produžila zabranu dolaska državljana većine zemalja sveta do 31. avgusta, javila je agencija MIA iz Atine.

Zabrana je produžena zajedničkom odukom ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova i objavljena je u Službenom glasniku Grčke.

Prethodna, identična odluka na snazi je do 14. avgusta, a nova kojom se njeno važenje produžava, stupa na snagu u subotu.

Ta mera peredviđa “privremenu zabranu ulaska u Grčku svih državljana trećih zemalja na bilo kojoj ulaznoj tački u zemlju i na bilo koji način i bilo kojim sredstvom, uklljučujući i avionske, pomorske, železničke i kopnene veze, iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od dodatnog širenja korona virus na grčkoj terotoriji”.

Zabrana ulaska ne važi za zemlje članice EU i “Šengen zone”, kao ni za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Iz zabrane su isključene i odredjene kategorije gradjana, kao što su zdravstveni radnici, oni koji imaju dozvolu za boravak u zemlju članici EU ili “Šengen zoni”, članovi državnih misija, diplomate, prevoznici – vozači kamiona koji prevoze robu, tranzitni putnici, stidenti, osobe koje se brinu za stara i lica sa invaliditetom, kao i sezonski poljoprivredni radnici koji su u Grčkoj mahom iz Albanije.

Izvor: N1

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…