Organizatori obišli “Mioničku trasu”

Mionica će i ove godine, treći put za redom, biti grad domaćin jedne od etapa Međunarodne biciklističke trke „Кroz Srbiju“ koja će se od 31 avgusta do 3. septembra održati jubilarni 60. put. Tim povodom je u subotu predsednik opštine Mionica Boban Janković u društvu Saše Gajičića, jednog od najboljih biciklista Srbije svih vremena koji trenutno obavlja funkciju generalnog sekretara Biciklističkog saveza Srbije i Ivana Stevića, četvrorostrukog olimpijca u biciklizmu, obišao najzanimljivije deonice druge etape koja će se 2. septembra voziti mioničkim krajem.
Obilazak staze uoči trke nije novina, ali je prava retkost da jedan predsednik opštine na biciklu obiđe trasu i na ovaj način organizatorima trke predstavi svoj kraj iz jednog potpuno drugačijeg ugla.
-Mi pokazujemo da iako smo mala lokalna samouprava možemo da se nosimo sa velikim mestima u organizaciji značajnih događaja kao što je Trka „Кroz Srbiju“. Na ovaj način promovišemo prave vrednosti. Promovišemo sport, promovišemo Mionicu, promovišemo Srbiju-rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.
„Izviđanje“ trase je podrazumevalo i posetu muzeju vojvode Mišića u Struganiku i obilazak Banje Vrujci, a Ivan Stević je jedan od onih koji su učestvovali u odabiru rute kojom se od 2018. godine vozi etapa kroz mionički kraj.
– Još od ranije znam da je staza prelepa. Uživanje u današnjoj vožnji je posebno obogatila poseta Muzeju vojvode Mišića, tako da su utisci još snažniji-naglasio je Stević.
Generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije Saša Gajičić je takođe bio zadovoljan onim što je video.
-Napravili smo jednu lepu turu i „osetili“ stazu koju će preći i biciklisti u drugoj etapi trke „Кroz Srbiju“. Mionica i njeno okruženje su izuzetno zanimljivi za biciklizam i verujem da će se ovi valoviti predeli svideti takmičarima-istakao je Saša Gajičić.

Ovogodišnja Trka „Кroz Srbiju“ kreće sa Jahorine i voziće se preko Zlatibora, Mionice, Požarevca, Beograda i Zrenjanina, sve do cilja u Novom Sadu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа. Nеоphоdnа pоljа su оznаčеnа *

Pročitajte još

Pravilnik o poklonima javnih funkcionera

Opšte odredbe Član 1. Pravilnikom o poklonima javnih funkcionera (u daljem tekstu: Praviln…