U periodu od 10. do 18. avgusta 2020. godine održava se Letnja škola mladih matematičara na internetu, prvi takav edukativni događaj ikada organizovan u Srbiji. Školu organizuju Podružnica matematičara Valjevo i Društvo matematičara Srbije.
Letnja škola mladih matematičara na internetu je edukativni godađaj namenjen obdarenim mladim matematičarima iz Srbije i zemalja regiona, a učestvuju učenici od trećeg do osmog razreda osnovne škole. Specifičnost ovo škole ogleda se u načinu realizacije. Zbog pandemije koronavirusa tradicionalna letnja škola koja je održavana
uživo, preseljena je u virtuelni socijalni prostor – na Internet. Iako predstavlja pionirski projekat te vrste u našoj zemlji, organizatori se nadaju da će svi njeni obrazovnivaspitni ciljevi biti potpuno ostvareni.


U radu škole učestvuje 55 polaznika, a sa njima će raditi 18 predavača dokazanih i afirmisanih u toj oblasti.
Podružnica matematičara Valjevo i Društvo matematičara Srbije na ovakav način nastavljaju svoju misiju unapređivanja rada sa decom talentovanom za matematiku, ovog puta kompletno uz pomoć novih tehnologija za komunikaciju i realizaciju škole.
Pored matematičkih predavanja polaznici imaju priliku da se takmiče na matematičkom turniru kao i da učestvuju u nekoliko naučno-popularnih sesija iz oblasti srodnih nauka.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …