Organizacija Razlivalište, drugi put po redu, organizuje 12. i 13. septembra online izazov u okviru regionalnog programa UPSHIFT.

Konkurs za prijavu na online izazov otvoren je za mlade od 13 do 19 godina i traje od 3. do 24. avgusta.

UPSHIFT je program koji realizuje Razlivalište u okviru zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” koji sprovode UNDPUNICEF i UNESCO, a finansira fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

UPSHIFT  je omladinski izazov koji pruža podršku onima koji žele da unaprede život u svom okruženju, steknu uvid, razumevanje i praktične veštine za rešavanje problema u društvu i prirodi oko nas.

Projekat se svaki put odnosi na druge regije, a ovog puta fokusiran je na Zapadnu Srbiju i Šumadiju (Mačvanski, Kolubarski, Zlatiborski, Moravički, Raški, Šumadijski, Pomoravski, kao i Rasinski okrug).

Mladi se prijavljuju u timovima od 3-5 članova sa problemom koji primećuju u svom okruženju, a za koji će razvijati rešenje kroz Design Thinking metodologiju i mentorski rad.

Od 16 izabranih timova za online izazov, žiri će, nakon dvodnevnih radionica, izabrati 8 timova koji će osvojiti finansijsku podršku u iznosu do 2000 evra i mentorsku podršku za realizaciju rešenja problema koji su prijavili na konkurs.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…