Usled pogoršane epidemiološke situacije prouzrokovane širenjem
virusa COVID-19, Štab za vanredne situacije opštine Mionica je u ponedeljak doneo Naredbu o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i noćnih klubova za vreme proglašene vanredne situacije na teritoriji opštine Mionica.

Radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i noćnih
klubova ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 sat do 6 sati narednog dana. Radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju baštu, ograničava se tako da ti objekti neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21 sat, a u otvorenom delu objekta (bašti) od 23 sata do 6 sati narednog dana.

Naredba je stupila na snagu danom donošenja, a ne postupanje po navedenim merama, prouzrokovaće zatvaranje ugostiteljskog objekta od strane nadležnih inspekcijskih organa, kao i odgovornost ovlašćenih lica. Štab je takođe apelovao na sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite, jer jedino uz disciplinu i punu ličnu i poslovnu odgovornost možemo zaštititi našu zajednicu.

Vanrednu situaciju na teritoriji opštine Mionica je na predlog Štaba 27. jula proglasio predsednik Opštine i komandant Opštinskog Štaba za vanredne situacije Boban Janković. Vanredna situacija je proglašena usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, a u cilju preduzimanja preventivnih mera i mera zaštite stanovništva opštine Mionica i gostiju koji borave na području Banje Vrujci. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 3. avgusta, na teritoriji Opštine je trenutno 59 osoba sa laboratorijski potvrđenom infekcijom COVID-19, od čega je 49 u kućnoj izolaciji, a 10 hospitalizovanih.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …