Vlada Švajcarske će u okviru projekta Swiss PRO donirati 240.000 evra u narednih godinu dana radi uspostavljanja efikasnog i održivog sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou u 21 gradu i opštini u Srbiji, saopštili su predstavnici ovog projekta.

Među odobrenim projektima je i projekat opštine Mionica.

Uz podršku Vlade Švajcarske i doprinosa lokalnih samouprava, u iznosu od oko 73.000 evra, biće povećani dostupnost i kvalitet usluga socijalne zaštite za više od 1.400 građana iz ranjivih društvenih grupa.

 Lokalne samouprave će samostalno ili u partnerstvu sa centrima za socijalni rad, domovima zdravlja ili drugim lokalnim samoupravama realizovati projekte u oblasti pružanja usluga pomoći u kući, savetodavnih, socio-edukativnih i terapijskih usluga.

 Realizacijom ovih projekata biće poboljšan položaj i socijalna uključenost pripadnika ranjivih grupa, pre svega starijeg stanovništva, odraslih osoba sa invaliditetom, dece sa invaliditetom i njihovih porodica, dece i mladih sa smetnjama u razvoju i problemima u ponašanju, kao i korisnika socijalne zaštite iz ruralnih područja.

 Projekti su odabrani u okviru javnog poziva pod nazivom “Snage udruži, podršku pruži”, koji je trajao od 3. marta do 22. maja, i bio otvoren za 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i regiona južne i istočne Srbije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…