Povodom teksta vezanog za poslovanje HK “Krušik”, koji je objavljen u novom broju nedeljnika NIN, oglasilo se najveće valjevsko preduzeće u saopštenju za javnost u kojem se ističe da su u NIN-u objavljene informacije koj obiluju neistinama u vezi sa poslovanjem “Krušika”.

“Posebno zabrinjava činjenica što eksploatacijom ranije procurelih podataka nedeljnik NIN vrlo tendenciozno nastavlja da nanosi štetu od koje se fabrika još uvek nije oporavila i da narušava jedva povraćeno poverenje kod kupaca. Ponovo je prisutna opstrukcija Odbrambene industrije Srbije i ponovo se istražuju i objavljuju transportno-komercijalni aranžmani naših ključnih kupaca (koji nemaju veze sa našom fabrikom) o broju i terminima letova, procenjenim kapacitetima transporta, vlasnicima aviona, maršrutama i destinacijama, personalu koji vrši inspekciju robe, ugovornim cenama i količinama. Ovo je potpuno neprihvatljivo u međunarodnoj trgovina naoružanja i vojne opreme. U bezbednosnom smislu to ugrožava upravo naše kupce i ponovo ih primorava da robu i usluge od kojih mi živimo potraže kod naše konkurencije, koje ima u izobilju i koja ima najviše koristi od ovog vida istraživačkog novinarstva”, saopštava “Krušik”.

Vojna fabrika u svom saopštenju ističe da se upravo iz navedenih razloga, našla u ogromnim problemima, izgubila je mnogobrojne poslove na inotržištu i bila je na ivici egzistencije. “Krušik” saopštava da očekuje da će nadležni državni organi da preduzmu mere na suzbijanju ovog delovanja, “koje osim što donosi ogromne komercijalne štete odbrambenoj industriji predstavlja i ozbiljnu obaveštajnu i bezbednosnu pretnju po našu zemlju”.

“Javno smo pozivali, u više navrata da NIN ne plasira podatke koji predstavljaju poslovnu tajnu i tajni podatak kako za našu kompaniju tako i za inopartnere. S obzirom da se NIN oglušio o

naše molbe, svoje pravo potražićemo kod nadležnih sudova. Jedva smo se oporavili od prošlogodišnjeg dobronamernog delovanja NIN-a, a nedeljnik NIN opet objavljuje neistinite i tendenciozno selektovane podatke koji ugrožavaju našu fabriku”, stoji u saopštenju “Krušika”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …