Ovogodišnje četvrto internacionalno Trijenale vizuelne i eksperimentalne poezije sinoć je otvoreno u galeriji Centra za kulturu. Sadrži preko 300 radova od 83 autora iz 33 zemlje, a ove godine prihvaćeni su i mejl art radovi, koji su po rečima osnivača Trijenala Dejana Bogojevića obogatili ovako vrednu i posebnu manifestaciju u našem gradu, ali i šire.

“Trijenale eksperimentalne i vizuelne poezije osnovano je 2011. i održava se svake treće godine. Jedinstveno je po tome što okuplja najpoznatije umetnike iz različitih delova sveta, koji se bave vizuelnom umetnošću uopšte. Odziv je jako dobar i kao osnivač Trijenala zadovoljan sam kvalitetom radova i inovativnošću pojedinih umetničkih rešenja i novim traganjima u vizuelnoj umetnosti. Želim da se zahvalim svim učesnicima, gradu Valjevu bez čije pomoći bi realizacija bila znatno teža i Centru za kulturu Valjevo na divnoj saradnji. Trijenale je posebno zato što je jedinstveno u Srbiji jer imamo zaista vrhunske autore”, rekao je osnivač Trijenala Dejan Bogojević.

U okviru ovogodišnjeg Trijenala organizovana je i samostalna izložba vizuelne poezije nedavno preminulog pesnika iz Letonije, Leonsa Briedisa.

Izložbu su svečano otvorili pesnikinja Snežana Jakovljević Čkojić, Blagoje Ranković, Slađana Malešević i polaznici škole bubnjeva Branka Popovića. Centar za kulturu Valjevo organizator je četvrtog Trijenala, a pokrovitelj grad Valjevo.

Sledeće Trijenale vizuelne i eksperimantalne poezije očekuje nas 2023. godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…