Studenti četvrte godine Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija studijskog programa Sestrinstvo, koji su radili seminarski rad na temu „Covid 19, kontrola i prevencija u zdravstvenim ustanovama“ prikazaće svoje radove na prvoj Konferenciji studenata Sestrinstva 10.06.2020. u 16:30, u velikom amfiteatru fakulteta u Železničkoj 5.

Konferencija se organizuje sa idejom da postane tradicionalna, a ove godine će u celosti biti posvećena novom korona virusu i covid-19 oboljenju, globalnom problemu javnog zdravlja.

Na Konferenciji će sa svojiim radovima učestvovati 9 studenata: Jelena Đurić, Snežana Gajić, Dragana Nerić, Ana Tešić, Bogdana Mihajlović, Ljiljana Anđelić, Stefan Stefanović, Tatjana Paunović i Andrijana Milanović. Kroz prezentacije će se prikazati saznanja i iskustva stečena u prethodnom periodu, a slušaoci će imati priliku da sagledaju najvažnije probleme i upoznaju se sa preporukama relevantnih svetskih institucija za pristup ovom velikom izazovu, ali i da postave pitanja i dobiju odgovore o ovoj intrigantnoj temi.

Studenti četvrte godine Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija studijskog programa Sestrinstvo su na predmetu Zdravstveni sistem obrađivali aktuelnu epidemiološku situaciju u zemlji i svetu kroz seminarski rad „Covid 19, kontrola i prevencija u zdravstvenim ustanovama primarnog i sekundarnog nivoa“.

Cilj je bio da studenti upoznaju najznačajniju javno zdravstvenu opasnosti 21. veka do sada ali i da ih pripremi za odgovor i kako da prepoznaju i kako bi se osigurali da ne dođe do transmisije među zdravstvenim radnicima, pacijentima, kao i svim prisutnima u zdravstvenoj ustanovi. Većina studenata je pokazala da zna da preporuke Svetske zdravstvene organizacije WHO, CDC i drugih stručnih institucija implementira i primenjuje u svojim ustanovama.

Moderatori:

dr Stamatović Gajić Branka

dr Arsenijević Snežana

dr Miholjčić Branka

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …