Odbor za javno zdravlje Valjevo, uz podršku Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje i drugih partnerskih ustanova, tradicionalno 31. maja obeležava Svetski dan bez duvana. Cilj manifestacije je posticanje dece da od malena stvaraju zdrave životne navike, kroz likovni i literarni konkurs. Zbog pandemije korona virusa ove godine nije raspisan konkurs za predškolce i osnovce, niti će biti organizovana završna manifestacija, koja se obično održava u nekoj od gradskih ili prigradskih osnovnih škola.

Svetski dan bez duvana 2020. godine obeležava se pod sloganom „Zaštita mladih od manipulacija duvanske industrije i sprečavanje upotrebe duvana i nikotina među mladima”. Svetska zdravstvena organizacija je ove godine pokrenula globalnu kampanju, povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvana, sa ciljem osnaživanja mladih i uključivanja u borbu protiv taktika duvanskih i drugih industrija koje imaju za cilj privlačenje novih generacija korisnika duvana i nikotina.

Ciljevi ove globalne kampanje su: razotkrivanje marketinških i drugih taktika usmerenih na mlade, uključujući uvođenje novih proizvoda atraktivnih karakteristika kao što su razne arome; edukovanje mladih o taktikama i načinima duvanske i povezanih industrija za privlačenje sadašnjih i budućih generacije da koriste duvan i nikotinske proizvode; osnaživanje „influensera” tj. uticajnih pojedinaca na različitim mestima, uključujući društvene mreže, kako bi oni doprineli zaštiti mladih i podstakli ih da se uključe u razotkrivanje i borbu protiv taktika najvećih duvanskih industrija.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …