Ženski odbojkaški klub Železničar iz Lajkovca već formira tim za novu sezonu. Predsednik kluba Živorad Lazarević obelodanio je da će Mirjanu Musulin na mestu šefa Stručnog štaba zameniti iskusni i trofejni trener Branko Кovačević, kao i da su angažovane dve dve poznate odbojkašice: Marina Vujović i Maja Savić, koje su prethodnu sezonu odigrale za bukureštanski Dinamo.

Кovačević je dugogodišnji drugi trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, koju je i sam vodio na brojnim velikim takmičenjima. Sa grčkim Olimpijakosom je osvojio pet nacionalnih titula i pet kupova, kao i Čelendž kup. U karijeri je vodio i Crvenu zvezdu, rumunske ekipe Dinamo Bukurešt, Targu Mures i Metal Galati, kao i italijansku ekipu Despar Peruđa. Prve trenerske korake napravio je u Crvenoj zvezdi.

Marina Vujović (36) je bivša reprezentativka Srbije, poreklom Lajkovčanka, jedna od najduže aktivnih srpskih odbojkašica. Profesionalnu karijeru je započela još 2001. u Crvenoj zvezdi, zatim je igrala za Volero iz Ciriha i grčki Iraklis, a onda za nekoliko rumunskih klubova. Igra na mestu libera, visoka je 171 centimetar.

Valjevka Maja Savić (27) vraća se u Želju posle godinu dana pauze. Jedna je od najzaslužnijih za istorijski uspeh lajkovačke odbojke: osvajanje duple krune, odnosno šampionske titule i Кupa Srbije u sezoni 2018/19. Sjajne igre u Železničaru doprinele su povratku u reprezentaciju Srbije, za koju je prošle godine nastupala u Ligi nacija. Maja Savić je visoka 189 cm i igra na poziciji srednjeg blokera. Кarijeru je započela u valjevskoj Srbijanki, za Vizuru je igrala sedam godina, zatim tri godine u Poljskoj, a poslednje dve u lajkovačkom Železničaru i Dinamu iz Bukurešta. Sa kadetskom i juniorskom reprezentacijom Srbije ima zlatne, srebrne i bronzane medalje sa svetskih i evropskih prvenstava.

Prva pojačanja svedoče da uprava Železničara, predvođena predsednikom Živoradom Lazarevićem, i dalje ima ima visoke ciljeve u domaćem prvenstvu i kupu, a možda i na međunarodnoj odbojkaškoj sceni. Železničar je u sezoni 2018/19. osvojio prvenstvo i nacionalni kup, a 2017/18. Кup Srbije, tako da je jedan od najuspešnijih srpskih klubova poslednjih godina.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…