Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u utorak, 21. aprila 2020. godine, doneo sledeće zaključke:

  1. Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru), koje su za vreme vanrednog stanja obustavile rad, nastavljaju sa radom počev od 07,00 do 13,00 časova.

Кorisnici usluga (zakupci tezgi i posetioci, odnosno kupci) dužni su da se pridržavaju uputstava zaposlenih na pijaci i da primenjuju propisane, odnosno utvrđene mere koje se odnose na održavanje socijalne i fizičke distance i upotrebu sredstava za ličnu zaštitu.

Nakon prestanka radnog vremena zabranjuje se držanje proizvoda na i ispod tezgi.

Obavezuje se JКP “Vidrak” da izvrši dezinfekciju prostora zelene pijace dan pre početka rada zelene pijace i nakon završetka radnog vremena zelene pijace, izuzev pijace na Divčibarama na kojoj će dezinfekciju posle završenog radnog vremena vršiti JКP “Polet”.

  1. Maloprodajni objekti će raditi u skladu sa dopisom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i preporukom Privredne komore Srbije.
  2. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da, u skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04.2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:
  • za potrebe Opšte bolnice Valjevo za uređenje i opremanje prostora za rad na odeljenju kardiologije – iznos od 129.600,00 dinara.
  1. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, izvrši plaćanje računa za nabavku:
  • gela za suvo pranje ruku – 2500 kom. i
  • dezinfekcionih tunela za pešake (broj će se odrediti naknadno),
    odmah po ispostavljenim fakturama.
  1. PREPORUČUJE SE Domu zdravlja Valjevo da preko Službe polivalentne patronaže ostvari kontakt sa pacijentima sa hemodijalize i hemoterapije radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja.
  2. NALAŽE SE Zdravstvenoj inspekciji da se u rešenja koja se izdaju pacijentima koji su pozitivni na Кovid 19, pored ostalih podataka, unosi i datum poslednjeg kontakta.
  3. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da organizuje rad redara koji će pružati pomoć policiji u kontroli sprovođenje mere – kretanje lica starijih od 65 godina u vreme policijskog časa. Za tu svrhu potrebno je obezbediti potvrde za kretanje po dva volontera u svakoj gradskoj mesnoj zajednici.
  4. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da u narednom periodu sprovede redovno održavanje vodotokova drugog reda i objekata izgrađenih na vodotocima, čišćenjem i uređivanjem najugroženijih delova korita.
Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …