Nakon analize parametara, utvrđeno je da je epidemiološka situacija u Valjevu stabilizovana i da su stroge mere koje su propisale Republika Srbija i grad Valjevo dale rezultate. Ovo je konstatovano na danas održanoj sednici Stručno-operativnog tima grada Valjeva, kojom je predsedavao novi rukovodilac SOT-a dr Zoran Živković, zamenik gradonačelnika.

Ipak, neophodno je da u sedmici koja je pred nama dosledno budu sprovođene sve preporučene mere i da isključivo od građana i privrednih subjekata zavisi da li će se održati trenutna stabilna situacija u našem gradu.

Svako opuštanje i smanjenje korišćenja mera zaštite, od kojih je najvažnija mera fizičke udaljenosti, vrlo brzo mogu dovesti do pogoršanja i rasta broja obolelih i zaraženih od virusa КOVID-19.

Pored uvođenja redarske službe, koja kontroliše i opominje građane okupljene u redovima ispred trgovinskih objekata i javnih ustanova, na današnjem Štabu za vanredne situacije je predloženo da se zabrani kretanje svima koji ne žive pored reke Gradac. Ovo omiljeno šetalište Valjevaca je proteklih dana bilo prepuno naših sugrađana, a zbog malog prostora, stvarale su se velike gužve zbog automobila, biciklista i pešaka, pa je i rizik zbog prenošenjem opasnog virusa bio veći.

Iako su sve javne površine i parkovi od početka zatvoreni za korišćenje, zbog građana koji se zadržavaju na ovim mestima, ovi prostori će biti zatvoreni zaštitnim trakama, a redovno će ih obilaziti pripadnici policije i inspekcijskih službi, kako bi upozoravali građane da nije dozvoljeno okupljanje i zadržavanje.

Uoči predstojećeg policijskog časa, koji će trajati od petka u 17 časova, do utorka u 5 časova, 24 sata će dežurati apoteka „Zdravlje“, koja radi u Domu zdravlja Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …