Povodom odluke Poslodavca da se sa radom otpočne 13.04.2020. godine, a koji je obustavljen zbog trenutne epidemije virusa COVID-19, Sindikat Gorenje Valjevo upućuje Poslodavcu stav Sindikata vezano za datum početka rada.
Sindikat Gorenje Valjevo apeluje na Poslodavca, da se početak rada odloži do 26.04.2020. godine, zaključno sa tim datumom, a rad otpočne 27.04.2020. godine. Razlozi su sledeći.
Ulazimo u period kada je u našoj zemlji nailazeći vrhunac epidemije I kao takav, predstojeći period je najrizičniji za zaposlene. Sindikat je dobio veliki broj pritužbi na datum otpočinjanja proizvodnje iz razloga što se radnici boje za svoju bezbednost. Moram da napomenem da zbog postojanja visokog rizika, svako ko je ili doveden u situaciju da bude zaražen ili se zarazi, ima potpuno opravdanje da protiv kompanije podnese tužbu nadležnom Sudu, jer je neadekvatnim postupanjem Poslodavca doveden u rizičnu situaciju koja može imati I smrtni ishod.
Drugi bitan razlog je I policijski čas koji je na snazi a koji smo u obavezi da poštujemo. Zbog poštovanja te odluke vlade o zabrani izlaska od 17:00h uveče pa do 05:00 ujutro, zaposleni su faktički lišeni svog slobodnog vremena (a koji u normalnim okolnostima provode po želji) tako da zaposleni po prestanku policijskog časa odlaze na posao, a po završetku posla u “kućni zatvor” što složićemo se uskraćuje privatni život na štetu zaposlenog. Smatramo da rad u ovakvim okolnostima I ograničenjima nije primeren, niti prioritetan.
Razlog za ovakvo postupanje Sindikata je činjenica da se I pored preduzetih mera od strane poslodavca (dezinfekcija, maske I rukavice) jedan broj zaposlenih inficirao virusom COVID-19, te je tako doveden u situaciju da 28 dana mora da provede u javnim centrima za lečenje, što ćete se složiti niti je prijatno a niti neophodno da se dovedu u takvu situaciju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …