Najveći i najznačajniji turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope, ovogodišnji sajam pod sloganom „Put pod noge“, održan je od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma. Turističku ponudu predstavilo je više od 900 izlagača iz 40 zemalja, uz prisustvo značajnog broja poslovnih posetilaca iz svih delova sveta. Republika Egipat ove godine bila je zemlja partner sajma, a NJ.E. Amr Alguvejli, ambasador Egipta u Srbiji, ocenio je da su odnosi dve zemlje u poslednjih nekoliko godina sve jači i u oblasti politike, privrede i turizma.

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija Valjevo je predstavila turističku ponudu Valjeva i Divčibara. Pored TO Valjevo, na štandu su bili prisutni kao suizlagači „Heba“ Divčibare, hotel „Divčibare“ i Centar dečjih letovališta Beograd. Na štandu Valjeva poseban dan je bio rezervisan za promociju manifestacije „Dani sremuša“ i turističkih potencijala Taora, kao i manifestacije „Dani gljiva i lekovitog bilja“ ED „Medvednik“. Vinarija “Jelić” je promovisala svoja vina, a na dečjoj radionici na štandu TO Valjevo najmlađi su pokazali kako i popularne pinjate mogu biti suvenir grada.

Prvog dana Sajma valjevski štand posetio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Pored predsednika Vučića, štand su posetili i brojni posetioci, a među njima su bili i predstavnici važnih institucija, ambasada, mediji, Valjevci koji žive i rade u Beogradu, poslovni ljudi iz raznih branši i mnogi drugi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …