U okviru preventivno-promotivne kampanje Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Valjeva, juče je počela podela 1000 auto-sedišta za decu. Najpre je podeljeno 150 sedišta deci koja su rođena od 18. oktobra 2017. do kraja decembra iste godine. Potom će biti pozivani i roditelji dece koja su rođena 2018. godine pa na dalje.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Valjevo Dobrosav Janković kaže da podela sedišta daje određene rezultate i da je 2016. godine kada je doneta Strategija o bezbednosti saobraćaja grada Valjeva, korišćeno svega 17 posto zaštitnih sedišta.

„Mi smo do sada podelili oko 1200 sedišta. Do kraja ovog meseca ćemo podeliti još 1000 sedišta za decu rođenu od 2017. godine, a da ne bude zabune, roditelji će biti obavešteni kada budu dodeljivana sedišta. Ovo je prvi kontigent od 250, naredni bi trebalo da bude 350 i 400, tako da bi do kraja februara trebalo da podelimo sedišta kako bi naša deca bila što bezbednija u saobraćaju“, rekao je Dobrosav Janković.

Agencija je prepoznala da deca danas najviše stradaju kao putnici u vozilu i u skladu sa tim, već četvrtu godinu realizuje kampanju koja ima za cilj podizanje procenta upotrebe sedišta za decu i pojasa za decu. Pre podele sedišta održano je predavanje za roditelje koje ima za cilj pravilnu edukaciju roditelja o upotrebi sedišta

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…