I ove godine, valjevska muzička škola nastavila je uspešnu saradnju sa MŠ „Fran Korun Koželjski“ iz Velenja, započetu 2016. godine. U periodu od 23. do 25. Januara učenici i profesori  odseka gitare, MŠ „Živorad Grbić“ boravili su u Velenju kao gosti MŠ „Fran Korun Koželjski“ ,  na polju kulture predstavili svoj grad i izveli zajednički koncert sa najtalentovanijim  gitaristima velenjske muzičke škole.

Valjevsku muziku na koncertu u Velenju, izveli  su  talentovani mladi gitaristi, dobitnici brojnih prizananja na republičkim i međunarodnim takmičenjima: Dušan Žunjić, Maja Živković, Anđelka Dragić, Nikolina Mirković, Anđela Mišić, Tina Stanković i Milica Lukić. Oni su uz mentorstvo svojih profesora; Dragana Nikolića, Luke Jezdića i Miloša Popovića izveli najatraktivnije  solo kompozicije  gitarističke literature, nastupili u zajedničkom orkestru gitara sa učenicima velenjske muzičke škole pod dirgentskom palicom prof. Monike Krajnc Štih i dokazali da je valjevska škola gitare jedna od najjačih  u regionu.

„Koncertna gostovanja naših učenika uvek su posebno važna i voljena u našoj školi. To je prilika da se oprobaju na drugim koncertnim scenama, provere nivo svoje izvođačke zrelosti ali pre svega,  u jednom kreativnom i kvalitetnom svetlu, predstave  Valjevo. Ponosni smo što MŠ „Živorad Grbić“ ima  potencijal koji nam omogućava da svake godine nastupimo  sa ovakvim programima sa novom grupom dece i što se broj talentovanih i vrednih učenika vremenom ne smanjuje već naprotiv, raste. Saradnja sa muzičkom školom iz Velenja je vrlo  značajna,  jer kroz zajedničke projekte sa ovom školom, naši učenici upoznaju  novu zemlju, drugačiji sistem školovanja i  jednu, donekle različitu kulturu od naše. Sve su to faktori koji unapređuju njihovo obrazovanje i odnos prema svetu u kojem rastu. Ono što nas uvek, veoma  usreći i učini ponosnima jeste činjenica  da prijateljstvo između dve muzičke škole,  bude snažno podržano i pozdravljeno od zvaničnika opštine Velenje. Ovog puta  za našu ekipu priređen je srdačan prijem u gradskoj kući, a od zamenice gradonačelnika Velenja, Darinke Mravljak, dobili smo informacije o politici  ovog mesta kada su u pitanju obrazovanje, kultura i podrška talenotvanim učenicima. Sve su ovo činjenice koje govore da na realiciji Velenje – Valjevo, postoji jedna snažna prijateljska veza koja će zahvaljujući kulturnoj i obrazovnoj saradnji naših škola,  vremenom , svakako dobijati na kvalitetu. ’’ tvrdi direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Novi program saradnje MŠ „Živorad Grbić“ i MŠ „Fran Korun Koželjski“ zakazan je za sam kraj 2020 i biće realizovan u Valjevu, na sceni valjevske muzičke škole.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …