Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 10. decembar  za Dan ljudskih prava 1950. godine.  Šezdeset devet godina kasnije, u Srbiji, Aleksandar Obradović, naš sugrađanin, dobitnik nagrade „Dobar primer Novog Optimizma“, koju dodeljuje organizacija „Novi Optimizam“ i priznanja koje dodeljuje „Kuća ljudskih prava“ nije mogao da primi svoje nagrade. Aleksandar se i dalje nalazi u kućnom pritvoru, a nagrade je umesto njega primila supruga.

Aleksandru je potrebna podrška, lepo je pružati je na društvenim mrežama, ali Aleksandar je stvarni zatočenik i još je lepše pojaviti se na Gradskom trgu i prošetati do Aleksandrove zgrade, kako bi tu podršku mogao i da vidi.

Aleksandru će na Gradskom trgu podršku pružiti: Milovan Jakovljević, potpredsednik Srpskog pokreta Dveri i general Sreto Malinović, predsednik RO za bezbednost, odbranu i vanredne situacije Demokratske stranke.

 Pokažimo solidarnost, stanimo uz Aleksandra, njegova pobeda biće pobeda svih nas, savesnih i odgovornih građana. Dođimo na protest i potpišimo peticiju na Gradskom trgu u petak 13. decembra u 18 časova.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …