Udruženje „Rodi se na lepom mestu“ u petak u 20 sati u Centru za kulturu organizuje humanitarnu modnu reviju. Ulaz će biti slobodan, a na ulazima će biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge, tako da svako ko želi može i na taj način pružiti podršku kampanji za modernizaciju porodilišta „Rodi se na lepom mestu“.

  • Cilj ovog okupljanja građana i prijatelja udruženja jeste da sakupimo novac i da nastavimo akciju koju smo započeli pre godinu ipo dana, kako bismo prikupili dovoljno sredstava da opremimo sa opremom porodilište i genekologiju. Ovo je prilika da pozovem sve ljude da dođu u što većem broju, kako bi sve trudnice, mame i bebe imale što bolje uslove, a imaće priliku da gledaju neuobičajen spoj lepote i mode u humanoj akciji. Žene koje su postale mame u ovoj i prošloj godini sa svojom decom i bebama, tate naravno, zatim trudnice, mnoge javne ličnosti iz grada, sportisti i manekeni prošetaće pistom i svi ćemo zajedno premijerno predstaviti jednu prelepu pesmu „Rodi se na lepom mestu“. Verujem da će sve to biti jedan prelep defile lepote, mladosti, zdravlja, zdravih stilova života i dobrih poruka koje ćemo poslati te večeri– rekla je Svetlana Marković, pozivajući sve da se u što većem broju odazovu.

Ovih dana u valjvsko porodilište stiže ogormna donacija u vidu nove kompletne dušečne galanterije za 31 ležaj koliki je kapacitet porodilišta u Odeljenju ginekologije, a sredinom meseca se očekuje i novi porođajni sto, što je takođe izuzetno vredna donacija, a novac je obezbeđen projektom  iz sredstva oportuniteta Ministarstva pravde. Dr Nenad Dimitrijević, načelnik Službe ginekologije Opšte bolnice Valjevo, kao čovek se izuzetno ponosi na dosadašnji rad Udruženja „Rodi se na lepom mestu“ i na sve sugrađane koji su prepoznali njen značaj za opšte dobro, jer ka valjevskom porodlilištu gravitira čitav Kolubarski okrug.

  • Želim da se zahvalim svima onima koji su dali bilo kakvu materijalnu ili moralnu podršku jer su dokaz da u ovom gradu žive, rade i stvaraju valjani ljudi. Ono što je cilj daljeg našeg rada bi bio nastavak opremanja. Mi imamo tri porođajne saale za vaginalne porođaje, jednu za septične vaginalne porođaje kao i salu za carske rezove. Sve te sale su opremljene neophodnim mobilijarom, a sada krećemo sa opremanjem novim porođajnim stolovima, čija vrednost kao što sam rekao iznosi preko 20 hiljada evra. Nadam se da ćemo sada uspeti da prikupimo sredstva za bar još jedan sto, ali polako, godina za godinom, jer kažem skupi su stolovi. Prva sledeća veća stavka koja će se kupovati biće porođajni sto. Takođe, u isto vreme, kao što znate iz cele akcije stoji grad Valjevo i nezavisno od ovog našeg angažovanja, radi se još jedan projekat u kome učestvuje Udruženje „Rodi se na lepom mestu“, grad Valjevo i Ministartvo za populacionu politiku i demografska pitanja, gde radimo na pisanju projekta kojim bi bila obezbeđena sredstva za nabavku još jednog savremnog ultrazvučnog aparata koji bi služio za porodilište, vrednosti oko 60 hiljada evra – rekao je dr Dimitrijević, pozivajući sve na promociju lepote, mladosti i zdravlja uz decu koja su se rodila u valjevskom porodilištu i žene koje su se porodile i izašle zadovoljne sa željom da se vrate.

– To je nešto što nam jedino ostaje u ovom gradu, da ta deca ostaju ovde, da imaju želju da se porađaju ovde kasnije kad porastu i ostanu deo grada. Najvredniji resurs ovog društva je čovek, a svedoci smo da on polako nestaje, a naša je borba da taj čovek ostane ovde – zaključio je dr Nenad Dimitrijević.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …